Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Απαιτούμε διαγνωστικά τεστ με επιβάρυνση κυβέρνησης και εργοδοσίας

0
image_pdfimage_print

ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

                Την ίδια στιγμή που διανύουμε το 4ο κύμα πανδημίας η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων και την επιτάχυνση των εμβολιασμών. Και δεν φτάνει μόνο αυτό έχει θεσμοθετήσει και όλες τις ρυθμίσεις ώστε οι επιχειρήσεις να  ζητάνε από τους εργαζόμενους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να καλύψουν το κόστος των tests προκειμένου να μπορούν να πάνε στον χώρο εργασίας.

                Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο μετά από 2 χρόνια πανδημίας αυτοί που τα έχουν φορτώσει όλα στις πλάτες μας με όχημα την «ατομική ευθύνη». Το συνδικάτο μας όπως και εκατοντάδες άλλα  διεκδίκησε από την πρώτη μέρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς που πολλές φορές γινόντουσαν κέντρα υπερμετάδοσης. Μέτρα τα οποία κόστιζαν πολύ για τους εργοδότες και δεν υιοθετήθηκαν με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είμαστε εκτεθειμένοι.

                Στα πλαίσια αυτών των ρυθμίσεων από κοντά και η εργοδοσία του ομίλου Softone,η οποία ανακοίνωσε μέσω email στους εργαζόμενους όλων των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου (Prosvasis, Unisoft, Softone Αθήνας και Softone Θεσσαλονίκης) ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί από 1η Αυγούστου είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που θα το πληρώνουν οι ίδιοι δυο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη) προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους και να δουλέψουν. Μάλιστα, ενημέρωσαν ότι όποιος εργαζόμενος δεν συμμορφώνεται με την οδηγία θα χρεώνεται κανονική άδεια.

                Και σαν να μην έφτανε αυτό, και αφού το ζήτημα συζητήθηκε από εργαζόμενους στους χώρους, η εργοδοσία έστειλε την επόμενη ημέρα δεύτερο mail με το οποίο ενημέρωνε για τα δωρεάν κέντρα διεξαγωγής rapid test με την προϋπόθεση να δίνουν γραπτή βεβαίωση διεξαγωγής του test, ενώ δίνει υποδείξεις ότι οι χώροι πρέπει να αερίζονται επαρκώς την ώρα που υπάρχει μόνο ένα κλειστό παράθυρο ανά όροφο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

                Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών άνοιξε τον δρόμο σε όλους τους εργοδότες να εκβιάζουν, να απολύουν και να βάζουν σε αναστολή τους εργαζόμενους. Να καλλιεργούν κλίμα διχασμού ανάμεσα σε συναδέλφους ενώ ουσιαστικά είναι ευθύνη της  το ότι πολλοί συνάδελφοι προβληματίζονται και φοβούνται να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Με αυτή την κίνηση προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες που έχουν για την εξέλιξη της πανδημίας, ακόμα περισσότερο για τον εμβολιασμό που δεν είναι ζήτημα τιμωρίας ή επιβράβευσης αλλά συνδυασμός μέτρων, ενημέρωσης, ελέγχου, προγραμματισμού κτλ.

Καλούμε τους εργαζόμενους των εταιρειών του ομίλου Softone να έρθουν σε επαφή με το ΣΕΤΗΠ σε περίπτωση που η εργοδοσία τολμήσει να επιβάλει κανονικές άδειες ή προχωρήσει σε απολύσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν τώρα το βήμα να οργανωθούν στο ΣΕΤΗΠ, το κλαδικό συνδικάτο,ενάντια στην εργοδοτικό εκβιασμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να παρθεί πίσω η οδηγία. Όχι στους εκβιασμούς & την τρομοκρατία.
  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας.
  • Γιατρός εργασίας σε κάθε βάρδια που θα παρακολουθεί την υγεία εργαζομένων θα επιβλέπει την τήρηση των μέτρων στα γραφεία, θα ενθαρρύνει και συμβάλει  στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό.
  • Πρόγραμμα γενικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό δωρεάν έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων με ευθύνη του κράτους στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
Share.

Comments are closed.