Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής : 13 Μάη Όλοι στο συλλαλητήριο 19.00 στα Προπύλαια

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΗ,  ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ  ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

 Με την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου-εκτρώματος, έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής». Η κυβέρνηση της ΝΔ βαφτίζει πρόοδο τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζεται να νομοθετήσει. Σε μια σειρά από κλάδους, όπως και στον δικό μας ,καταργείται η Κυριακή αργία. Η κυβέρνηση προβλέπει μέχρι και 10 ώρες δουλειάς τη μέρα, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα ευρωενωσιακη οδηγία. Το δικαίωμα της απεργίας δέχεται νέα επίθεση από την απαίτηση σε μια σειρά χώρους δουλειάς κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων να εργάζεται το ένα τρίτο του προσωπικού. Νομιμοποιείται η τηλεργασία.

            ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΣΕΒ

 Σχεδόν έναν αιώνα από την καθιέρωση του 8ωρου στην χώρα μας, η ανάπτυξη και η πρόοδος στην επιστήμη και στην τεχνολογία,μας επιτρέπουν στο σήμερα να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, να αμειβόμαστε με μισθούς και να έχουμε όρους δουλειάς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας στο σήμερα. Δεν είναι πρόοδος και σύγχρονο η 10ωρη δουλειά , η σωματική και πνευματική καταπόνησή μας, που δεν αναπληρώνεται μετά από ένα εξάμηνο.

    Σύγχρονο είναι σήμερα να αυξηθεί ουσιαστικά και ποιοτικά ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτουμε για εμάς και την οικογένειά μας και όχι η ποικιλότροπη και πολύμορφη δέσμευσή σε 24ωρη βάση στον εργοδότη, ούτε ο προγραμματισμός της ζωής μας με επίκεντρο τις ανάγκες των  μονοπωλιακών ομίλων.

    Αναγκαίο και ρεαλιστικό στο σήμερα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, είναι να μπορούμε να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση σε πραγματικά Δωρεά, Δημόσια, Υγεία και όχι να θησαυρίζουν κλινικάρχες και φαρμακευτικές. Να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν ολόπλευρη μόρφωση, πραγματικά Δημόσια και δωρεάν και όχι στον 21ο αιώνα να υπάρχουν τεράστια κενά και ελλείψεις στα σχολεία. Να μπορούμε να έχουμε Δημόσια Δωρεάν, Υποχρεωτική  Κοινωνική , Ασφάλιση και Πρόνοια και όχι χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα για να πλουτίζουν τα μονοπώλια.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 Στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, στους επιχειρηματικούς ομίλους πως τα σχέδια τους θα πέσουν στο κενό. Την τελευταία λέξη θα την πούμε εμείς! Προετοιμαζόμαστε για νέα απεργιακή απάντηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΗ,  ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Share.

Comments are closed.