Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνικών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Ψήφισμα εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης για τον φασισμό

0
image_pdfimage_print

Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποσπάσει ανταλλάγματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Πλάι σε αυτές τις συμφωνίες, ψηφίζουν νόμους που χτυπάν εργατικά – λαϊκά κεκτημένα, που αφήνουν αθωράκιστους τους εργαζόμενους στο έλεος των πυρκαγιών, των πλημμυρών και του καύσωνα.

Χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική πάει η καταστολή και η τρομοκρατία απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, απέναντι σε κάθε φωνή που ξεσηκώνεται, που παλεύει για το δίκιο του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για χτυπάνε με χημικά, ΜΑΤ και αύρες τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, για αυτό χτυπάνε κάθε οργανωμένη προσπάθεια των εργαζομένων που πάνε κόντρα στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους.

Για να επιβάλλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους αναθερμαίνουν και βγάζουν από τα λαγούμια τους διάφορα φασιστοειδή που το τελευταίο διάστημα έκαναν την επανεμφάνισή τους στα σχολειά των παιδιών μας στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και στο Νέο Ηράκλειο. Τα γεγονότα αυτά μόνο «ξαφνικά» δεν είναι. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που θέλει τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, να υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν. Ξαφνικό δεν είναι όμως ούτε το ανορθολογικό και ανιστόρητο κατασκεύασμα της θεωρίας των δύο άκρων, της ταύτισης του κομμουνισμού με τον ναζισμό. Είναι αποτυπωμένο ως επίσημη πολιτική της Ε.Ε., διατυπωμένο σε δεκάδες κείμενά της, που φέρουν την υπογραφή όχι μόνο συντηρητικών και ακροδεξιών δυνάμεων, αλλά και σοσιαλδημοκρατικών και δήθεν νεοαριστερών. Στην ουσία αθωώνει και θρέφει το φασισμό, επιχειρώντας να ταυτίσει την εγκληματική ναζιστική δράση με τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Πλέον έχουμε πείρα από τη στάση του κράτους της ΕΕ, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση, απέναντι στο φασιστικό τέρας: Τα «κλειστά μάτια» της αστυνομίας και δικαστικών αρχών στις πολύχρονες δολοφονικές επιθέσεις, η προβολή της φασιστικής δράσης στις υποβαθμισμένες γειτονιές, οι πολιτικές συστάσεις για «σοβαρή Χρυσή Αυγή», τα διακομματικά ταξίδια στο Καστελόριζο με τον «ναζί» Κασιδιάρη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την πολύχρονη αναμονή ολοκλήρωσης της δίκης με κρατική κυβερνητική ευθύνη και τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που εισηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοώντας τους δολοφόνους ναζί…

Δε χωράει εφησυχασμός. Ο αγώνας για να ηττηθεί οριστικά κι αμετάκλητα ο φασισμός κι οι παραφυάδες του δεν τελειώνει και δεν κρίνεται τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων, παρά την αυτονόητη και αναγκαία ποινική καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής Χ.Α. στην οποία το συνδικάτο μας είχε συμβολή. Ο φασισμός αποτελεί όπλο του κεφαλαίου και πολύτιμη εφεδρεία του κράτους για το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τη “Χρυσή Αυγή”,  να συντρίψει τα φασιστικά – ναζιστικά μορφώματα και το σύστημα που τα γεννά.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα και από τη σημερινή γενική μας συνέλευση:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ

 

Share.

Comments are closed.