Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου

Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνίας και Πληροφορικής Αττικής : Ψήφισμα εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης για τις συμφωνίες της κυβέρνησης με ΗΠΑ – Γαλλία

0
image_pdfimage_print

Οι εργαζόμενοι μέλη του ΣΕΤΗΠ που συμμετέχουμε στη σημερινή εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση δηλώνουμε την αντίθεση μας και καταδικάζουμε τις δήθεν «αμυντικές συμφωνίες» που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ΗΠΑ και την Γαλλία, σε συνέχεια των συμφωνιών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι συμφωνίες αυτές παρά την παραπλανητική ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την προστασία του ελληνικού λαού, αντίθετα ρίχνουν λάδι στην ήδη εύφλεκτη κατάσταση στην περιοχή μας και συνολικότερα. Είναι κομμάτι της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, της συσσώρευσης και επέκτασης στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή, εξοπλισμού που όχι μόνο δε θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αλλά θα αποτελεί στόχο αντίποινων σε ενδεχόμενη εισβολή ή θα χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις σε άλλες χώρες σπέρνοντας την δυστυχία, τον πόλεμο και την προσφυγιά απέναντι στους λαούς άλλων χωρών. Είναι μια άκρως επιθετική ενέργεια από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης που μας βάζει σε μεγαλύτερους κινδύνους.

Η δημιουργία νέων και η επέκταση παλιών νατοϊκών βάσεων που δίπλα τους θα στηθούν γαλλικές υποδομές δε δίνουν καμία εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αντίθετα δεσμεύουν τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για παρεμβάσεις σε άλλες χώρες. Οι ενέργειες αυτές εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ για την πρωτοκαθεδρία έναντι της Κίνας – Ρωσίας και όχι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την ειρηνική συμβίωση των λαών της περιοχής. Καμία αναφορά δεν γίνεται στις συμφωνίες αυτές για οριοθέτηση ελληνικών ΑΟΖ, σε πόσα μίλια κτλ

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα τόσο για τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν πριν 3 χρόνια από την Σούδα και σφάγιασαν τον συριακό λαό, δημιουργώντας εκατοντάδες νεκρούς και ξεριζωμένους. Πρόσφατο είναι και το παράδειγμα με το γαλλικό γεωτρύπανο της Total που δήθεν θα διασφάλιζε την ακεραιότητα της κυπριακής ΑΟΖ και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και άρον – άρον αποχώρησε από την περιοχή όταν πήρε ανάλογα ανταλλάγματα.

Συνεχίζουμε την πάλη μας για

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες παλιές και νέες βάσεις.

  • Καμιά εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να καταργηθούν, μεταξύ των άλλων, οι επιθετικές Συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία.
  • Επιστροφή ελληνικών στρατιωτικών μονάδων και στελεχών από αποστολές εκτός συνόρων.

Share.

Comments are closed.