Συνδικάτο Εργατ. Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Όλοι 12 Μάη στα Προπύλαια 7μ.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση ΝΔ φέρνει εσπευσμένα με την μορφή κατεπείγοντος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή, προς συζήτηση το κείμενο της νέας Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις (MDCA) . Αυτή η συμφωνία για τις βάσεις αναβαθμίζει όλες τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λιτόχωρο, Λάρισα και την ίδια στιγμή δίνει τη δυνατότητα όποτε χρειάζεται να χρησιμοποιείται για τα Ευρωατλαντικά σχέδια και συμφέροντα οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, βάζοντας τη χώρα μας μια για πάντα στο στόχαστρο.
Ο λαός και όλοι οι εργαζόμενοι στην χώρα μας, πληρώνουμε ήδη τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών-παζαριών με την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, με την ακρίβεια σε ρεύμα ,φυσικό αέριο, καύσιμα, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες αυτές, καθημερινά εμπλεκόμαστε όλο και πιο βαθειά μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο συμφερόντων ΗΠΑ , ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό με Κίνα και Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς.
Τέτοιου είδους ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί, έγιναν η αιτία να αιματοκυληθούν λαοί όπως η Γιουγκοσλαβία, η Συρία, η Παλαιστίνη, το Ιράκ, με συνέπειες το θάνατο, την προσφυγιά και για τους υπόλοιπους λαούς, ακρίβεια, φτώχεια, μειώσεις σε μισθούς, αυταρχισμό.
Οι εργατική τάξη της χώρας μας και όλου του κόσμου μπροστά στην αντιπαράθεση ΗΠΑ- ΝΑΤΟ με ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ δεν έχουμε κανένα συμφέρον και κανένα κέρδος απολύτως! Οι εργαζόμενοι γυρνάμε την πλάτη μας σε όλους αυτούς που μας εμπλέκουν σε αντιπαραθέσεις και πολεμικές συγκρούσεις, οι εργαζόμενοι ανοίγουν και ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, αυτό της διεκδίκησης και της πάλης του αγώνα!
Επιχειρήματα για δήθεν «αμυντικά οφέλη» της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας ,ούτε τα δεχόμαστε αλλά και ούτε τα πιστεύουμε. Είναι γελοίο να μας μιλούν για αμυντικά οφέλη την στιγμή που οι τουρκικές παραβιάσεις κοντεύουν να πλησιάσουν την Κέρκυρα ενώ ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι δεν είναι και η πιο καλή εποχή να λέγονται πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.
Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, κόντρα στην εμπλοκή και στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ.
Απαιτούμε:
Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα.
Να κλείσουν άμεσα όλες οι Ευρωατλαντικές υποδομές- να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ, 7 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Περισσότερα

Ψήφισμα σωματείων ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή στην “Ηλεκτροδυναμική”

Καταγγέλουμε στους εργαζόμενους της πόλης την κατάπτυστη στάση της εργοδοσίας της «Ηλεκτροδυναμικής», υπεργολάβου στα...

H ΔΑΣ για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου – Διπλασιασμός σε ψήφους,ποσοστά και έδρες

Η ΔΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που ενίσχυσαν διακριτά το ψηφοδέλτιο και διπλασίασαν...

112 Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 112 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, θα συναντηθούν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου...