Συνδικάτο Εργατ. Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Η πρόκληση δεν έχει τέλος από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier!

0
image_pdfimage_print

Η πρόκληση δεν έχει τέλος από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier! Ήρθε η ώρα να στείλουμε την απάντηση μας στις 29 Νοέμβρη!

Το σωματείο μας στην πάλη που διεξάγει για την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας επιδίωξε να έρθει σε επαφή με τις διοικήσεις των δύο εταιριών μέσω του οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για το θέμα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, όπως προβλέπει ο νόμος.

Στην κλήρωση για ανάδειξη μεσολαβητή, σήμερα, Πέμπτη 25/11/2021 οι εργοδοσίες των δύο εταιριών δια στόματος της δικηγόρου τους δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία γιατί δεν αφορά εργαζόμενους των ΕΛΤΑ η ΕΛΤΑ courier. Μάλιστα μας παρέπεμψαν να συζητήσουμε το θέμα με τους “εργοδότες τους”, αφού “δεν έχουμε καμία σχέση εργασίας μαζί τους”.

Πρόκληση και κυνισμός μαζί! Απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο για ποιό λόγο χρησιμοποιούν την ενοικιαζόμενη σκλαβιά, για ποιο λόγο αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά μας σπρώχνουν στα δουλεμπορικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Μερικές σκέψεις! Αλήθεια ποιος πληρώνει τους “εργοδότες μας”με πακτωλό χρημάτων για να παίρνουμε εμείς ψυχούλα; Είμαστε “ανύπαρκτοι” για τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, το υπερταμείο και την κυβέρνηση “αερικό”; Για όλους αυτούς αναγκαίοι και υπαρκτοι  είναι τα  δουλεμπορικά γραφεία, οι μεσάζοντες για να μας ξεζουμίζουν και να μας εκβιάζουν. Άραγε ο ενοικιαζόμενος εργαζόμενος δεν ζει και αναπνέει δίπλα στον μόνιμο συνάδελφό του; Δεν χρησιμοποιεί τα ίδια κτήρια και υποδομές, σε τελική ανάλυση δεν χύνει τον ίδιο ιδρώτα και αίμα, δυστυχώς, με τον μόνιμο συνάδελφό του μπροστά στην εντατικοποίηση που βιώνουμε; Άραγε ο ενοικιαζόμενος εργαζόμενος δεν παρέχει την εργασία του αποκλειστικά στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier; Δε χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier; 

Στις 29 Νοεμβρίου νεκρώνουμε τα κέντρα διαλογής, τα κέντρα διανομής, οι θυρίδες συναλλαγής, δεν βγαίνει κανένα δρομολόγιο! Τους εργαζόμενους δεν μας χωρίζουν οι συμβάσεις μας, αλλά μας ενώνουν οι ανάγκες μας!

Αυτή η στάση της εργοδοσίας πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλους τους εργαζόμενους, πρώτα και κύρια στους μόνιμους: αυτό είναι τελικά το μέλλον που επιφυλάσσουν για τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, γι’ αυτό και οι εθελούσιες, γι’ αυτό και οι απολύσεις! Στο χέρι μας είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΣΕΤΤΑ ΣΕ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΕΛΤΑ COURIER ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΕΞΩ ΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΤΑ COURIER

ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΕΛΤΑ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Ή ΟΧΙ.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ: Συγκεντρωνόμαστε στο ΚΔΔ ΕΛΤΑ ΡΟΥΦ (ΔΩΡΙΔΟΣ 5, ΤΑΥΡΟΣ) στις 7.30πμ και με μοτοπορεία συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση 9:00πμ στην Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ (ΑΠΕΛΛΟΥ 1), καταλήγουμε έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 11πμ.

Η ενότητα και η αλληλεγγύη το μόνο όπλο των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της! Ήδη στηρίζουν τον αγώνα μας τα επιχειρησιακά σωματεία σε Speedex και DHL. Η νίκη μας θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

To Δ.Σ. του ΣΕΤΤΑ

(6975761980, 6974264094, 6955099113)

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURRIER

(6984328741, 6931835644, 6972403132, 6976768787, 6906702886)

Share.

Comments are closed.