Συνδικάτο Εργατ. Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Αλληλεγγύη στους συναδέλφους διανομείς στην E-food

0
image_pdfimage_print

Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλει την εργοδοσία της E-food και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της, που η εργοδοσία δεν έχασε ευκαιρία και πέρασε σε εφαρμογή του νόμου- εκτρώματος της ΝΔ, εκβιάζοντας τους συναδέλφους στην διανομή βάζοντάς τους οι ίδιοι να επιλέξουν ανάμεσα στο δίλημμα Άνεργοι ή Συνεργάτες.
Ο νέος νόμος- έκτρωμα δίνει ουσιαστικά μεγαλύτερες ακόμα δυνατότητες στην εργοδοσία ανοίγοντας της τον δρόμο ώστε να απασχολεί τους εργαζόμενους με συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών-έργου (freelancer) έχοντας διάρκεια 6 μήνες, απαλλάσσοντάς την από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα, πληρώνοντας με το κομμάτι. Αυτήν ακριβώς την τακτική ακολουθεί εξάλλου χρόνια τώρα μεγάλη πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες και καταφέρνει ακριβώς με αυτή την τακτική να ανταγωνίζεται και όλες τις υπόλοιπες!

Οι εργαζόμενοι των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών έχουμε πείρα στο τι σημαίνουν εντατικοποίηση, εργοδοτική τρομοκρατία, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά με το κομμάτι. Ο κλάδος μας κατακλύζεται χρόνια τώρα από εργαζόμενους ενοικιαζόμενους από δουλεμπορικά γραφεία με μηνιαίες ακόμα και λίγων ημερών συμβάσεις, που μας στερούν κάθε εργασιακό δικαίωμα που μας έχουν μόνιμα στην αβεβαιότητα στο αν τον επόμενο μήνα θα μας έρθει sms που να λέει αν θα μας ανανεώθηκε η σύμβαση. Δύο χρόνια πριν ο όμιλος ΕΛΤΑ που απασχολούσε μέσω τέτοιων εταιριών εργαζόμενους αποφάσισε και πέρασε σε πάνω από 1000 απολύσεις πανελλαδικά και ύστερα από λίγο καιρό αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό που έχει να το κάνει από το 2006 επανέφερε τα δουλεμπορικά.

Ο αγώνας των εργαζομένων της E-food μας αφορά όλους.

Αν σήμερα περάσουν αυτές οι σχέσεις εργασίας, αύριο θα είναι και η σειρά του κλάδου μας. Εξάλλου σε πολλές χώρες της ΕΕ και στις ΗΠΑ αυτές οι σχέσεις εργασίας έχουν επικρατήσει σε μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΑΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, ΕΕ, ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Συνάδελφοι αυτές οι εξελίξεις μας αφορούν και πρέπει να μας βρούνε ενωμένους σαν μια γροθιά όλους τους εργαζόμενους! Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι είδη μπροστά μας και δεν πρέπει να τα αφήσουμε να εφαρμοστούν. Έχουμε την δύναμη να αντισταθούμε! Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Η οργανωμένη πάλη μέσα από τα συνδικάτα μας ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας εξασφαλίσει ζωή με δικαιώματα! Συμφέρον όλων των εργαζόμενων σήμερα, είναι να δουλεύουμε όλοι με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, γι’ αυτό και διεκδικούμε άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδο να πάρουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας της E-food. Οργανώνουμε την ενημέρωση και την πάλη για να μη περάσουν οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί της E-food, προετοιμαζόμαστε στον κλάδο για μάχη.

Το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους διανομείς στην E-food με την συμμετοχή μας στην κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη στο Πεδίον του Άρεως στις 11πμ( θα ακολουθήσει μοτο-πορεία).

Share.

Comments are closed.