Συνδικάτο Εργατ/ων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Επιβεβαιώνεται ότι είναι αδίστακτοι

Δημοσιεύτηκε στις

Την ώρα που ζούμε τις τραγικές συνέπειες των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και η κυβέρνηση της ΝΔ στο ζήτημα των υποδομών και της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και του λαού συνολικά, τα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους δεν σταματάνε πουθενά.

Ενώ λοιπόν, η σημερινή (25/01) και αυριανή (26/01) ημέρα ανακηρύχθηκαν σε αργία, η εργοδοσία στον κλάδο αξιοποιώντας την τηλεργασία υποχρεώνει τους εργαζόμενους να εργαστούν ακόμα και αυτές τις ημέρες. Επιχειρήσεις όπως η Vodafone, η Teleperformance, η CQS, η Sword, η chanel vas με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να εργαστούν σε ημέρα αργίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Διευκρινίζουμε ότι κανένας εργαζόμενος σε ημέρα αργίας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, εκτός από τους συναδέλφους που εργάζονται σε έργα που είναι 24/7, για έργα δηλαδή που έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση της λειτουργίας του δικτύου και της επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα για την Τρίτη 25/01 και την Τετάρτη 26/01, ισχύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ό,τι ισχύει και για τις υπόλοιπες αργίες (πχ Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Κυριακή του Πάσχα κτλ), πόσο μάλλον τις ημέρες αυτές που ολόκληρη η Αττική είναι μπλοκαρισμένη εξαιτίας της ανυπαρξίας υποδομών και σχεδίου από το κράτος για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει την απαράδεκτη προσπάθεια της εργοδοσίας να χρησιμοποιήσει την τηλεργασία, ακόμα μια φορά, σαν μοχλό καταστρατήγησης δικαιωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα δικαιούνται να αμειφθούν την ημέρα ως αργία.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Νίκη στην απεργία των εργατών στα ορυχεία χρυσού στην Αντιόχεια της Κολομβίας

Η ΟΜΕ εκφράζει αμέριστη αλληλεγγύη στους 600 εργαζόμενους στα ορυχεία χρυσού στη Σαραγόσα –...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Να ακυρωθεί η απόφαση αποφυλάκισης του ναζί εγκληματία τώρα

Οργή προκαλεί σε κάθε λαϊκό άνθρωπο η απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: 22 Σεπτέμβρη πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία της ομοσπονδίας και κάθε σωματείο...