Δευτέρα, 8 Αυγούστου

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής : Όλοι στο Συλλαλητήριο 17 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ. στο Σύνταγμα

0

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε

Το Συνδικάτο μας καταδικάζει τη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη. Απευθύνουμε πλατύ μαζικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ώστε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα με την παρουσία μας στο συλλαλητήριο, πως δεν αποδεχόμαστε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στην δίνη των ανταγωνισμών.

Η  εγκληματική στρατηγική “ΝΑΤΟ 2030” στοχεύει στην ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας και επιχειρησιακής ικανότητας στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, με στόχο να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, να προετοιμαστεί το “πρώτο πυρηνικό πλήγμα”, στο πλαίσιο του οξύτατου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια «πρόβα πολέμου» με τις συνέπειες για τους λαούς της περιοχής να είναι καταστροφικές.

 ‘Έχουμε πείρα από τι σημαίνουν αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια. Η ελληνική αστική τάξη ενισχύει την επιθετικότητά της για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομί­λων, για να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Αυτό υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας στα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, απογειώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, βάζοντας το λαό και τη νεολαία σε θανάσιμους κινδύνους.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Είναι πρόκληση για εμάς την ίδια στιγμή που δαπανώνται δισεκατομμύρια για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες για πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς, η υγεία μας, η μόρφωση των παιδιών μας να μπαίνουν στο ζύγι κόστους οφέλους και μόνο μέλημα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να είναι πως θα γίνουμε πιο φτηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Έχουν τη δύναμη να αναπτύξουν την κοινή πάλη για να οικοδομήσουν ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, χωρίς εκμεταλλευτές και έξω από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Μα κλείσει η βάση της Σούδας – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευ- ρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.