Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνίας Πληροφορικής Ν. Αττικής: Για την επίθεση στον Πρόεδρο του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν.Αττικής και το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου καταγγέλλει την επίθεση από τραμπούκους που δέχθηκε ο  πρόεδρος του σωματείου  Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά  Αττικής και Νήσων Σταύρος Τουμανίδης την Τρίτη το μεσημέρι ύστερα από ενέδρα που του είχαν στήσει καθώς επέστρεφε από την εργασία του και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό  του.

Την ώρα που ο αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις και Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας έχει φουντώσει στους χώρους εργασίας κάποιοι ξεθάβουν θρασύδειλες πρακτικές του παρελθόντος νομίζοντας ότι έτσι θα λυγίσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων και το εργατικό κίνημα. Συνήθως φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης που εκφράζεται με την επίθεση στον συνάδελφο δεν θα περάσει όπως δεν τους πέρασε και στο παρελθόν.  Την απάντησή τους θα την πάρουν  μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση με την μαζικοποίηση του αγώνα και των σωματείων στους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου εκφράζουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη του κλάδου στους αγώνες των συναδέλφων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ευχόμαστε στον συνάδελφο καλή ανάρρωση  και απαιτούμε τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Νίκη στην απεργία των εργατών στα ορυχεία χρυσού στην Αντιόχεια της Κολομβίας

Η ΟΜΕ εκφράζει αμέριστη αλληλεγγύη στους 600 εργαζόμενους στα ορυχεία χρυσού στη Σαραγόσα –...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Να ακυρωθεί η απόφαση αποφυλάκισης του ναζί εγκληματία τώρα

Οργή προκαλεί σε κάθε λαϊκό άνθρωπο η απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: 22 Σεπτέμβρη πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία της ομοσπονδίας και κάθε σωματείο...