Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής: Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου 1η Ιούνη

0

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο αλλά και συνολικότερα βιώνουμε μια άνευ όρων επίθεση στο εισόδημα μας με τις αυξήσεις σε ρεύμα, φυσικό αέριο, είδη βασικής διατροφής να εξανεμίζουν τον μισθό μας, την ώρα που η κυβέρνηση μας εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στις αντιπαραθέσεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, εμείς σχεδιάζουμε την δική μας αντεπίθεση, το δικό μας μέτωπο πάλης. Βάζουμε νέους στόχους για την πάλης μας, συνεχίζοντας ακόμα πιο μαχητικά τη δράση μας για διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις για όλους, την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια.

Σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η πάλη για ΣΣΕ, κόντρα στις ατομικές συμβάσεις που υπογράφει ο καθένας μας μόνος του, με ατομική διαπραγμάτευση, αφήνοντας μας ξεκρέμαστους απέναντι στον εκάστοτε εργοδότη, που μπροστά στην κερδοφορία του, διατηρεί τους μισθούς και τα δικαιώματα μας σε χαμηλά επίπεδα, μακριά από τις ανάγκες μας. Ταυτόχρονα, η διατήρηση και επέκταση των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης, η επέκταση της τηλεργασίας, η διαθεσιμότητα των εργαζόμενων όπως νομοθετήθηκε και από το νόμο Χατζηδάκη, έκαναν πιο δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου, αυξήθηκε ο χρόνος εργασίας, έπεσαν τα βάρη και οι ευθύνες της τηλεργασίας στις πλάτες μας (λειτουργικά κόστη, προστασία της υγείας στην εργασία, προσωπικά δεδομένα κα).Βάζουμε μπροστά τηνδιεκδίκηση  κλαδικής συλλογικής σύμβασης, μια σύμβαση που θα δεσμεύει όλους τους εργοδότες του κλάδου και θα θέτει τα κατώτερα όρια για τους μισθούς, τα επιδόματα,θα καθορίζει τα ωράρια εργασίας, τις άδειες, την προστασία εργαζόμενης γυναίκας, τις προϋπηρεσίες, συνολικά τους όρους δουλειάς όλων των εργαζόμενων στον κλάδο.

Ήδη το Συνδικάτο μας, συμμετείχε στη σύσκεψη που κάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone, 360 Connect και λοιπές θυγατρικές, με αφορμή τις τροποποιητικές συμβάσεις που προωθούν μια σειρά από επιχειρήσεις αλλά και τη λήξη της κυβερνητικής απόφασης για την υποχρεωτικότητα της τηλεργασίας και συμμετείχαν επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου. Και σε αυτή τη σύσκεψη αναδείχτηκε η ζωτικής ανάγκης πάλη για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις και όχι με ψίχουλα, η συνέχεια της μάχης απέναντι στο νόμο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει το 10ωρο και την κατάργηση των υπερωριών, τις ρυθμίσεις για την τηλεργασία, τη διάλυση των συνδικάτων και κάθε μορφής οργάνωσης των εργαζομένων.

Συμμετέχουμε κι εμείς, στο κάλεσμα για κοινή κινητοποίηση όλων των σωματείων του κλάδου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΗ στις 18:30, στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην τελευταία μας γενική συνέλευση συζητήσαμε την ανάγκη για επικαιροποίηση του σχεδίου κλαδικής Σύμβασης του ΣΕΤΗΠ, το οποίο θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να μελετηθεί και να συζητηθεί, να εμπλουτιστεί στη Γενική μας συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01/06 στις 18:00… Στη συνέλευση μας επιδιώκουμε να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση της υπογραφής της ΣΣΕ στον κλάδο μας. Παίρνουμε δύναμη, αισιοδοξία και πείρα από τους αγώνες άλλων εργαζόμενων, που η πάλη τους οδήγησε στην υπογραφή σύμβασης. Όπως η Ομοσπονδία οικοδόμων, που υπέγραψε σύμβαση με αυξήσεις κατά 25%, το Συνδικάτο Μετάλλου ν. Αττικής που υπέγραψε ΣΣΕ με αυξήσεις 4-4,5% στο ημερομίσθιο, και τον νικηφόρο και μεγαλειώδη αγώνα στο λιμάνι της Cosco που η εργοδοσία έδωσε πρόταση για ΣΣΕ. Συνάδελφοι, αυτοί οι αγώνες είναι παρακαταθήκη για όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας, αποδεικνύουν ότι ο οργανωμένος και προσανατολισμένος αγώνας μέσα από τα συνδικάτα, μπορεί να λυγίσει τους εργοδότες, ότι τελικά οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα.

Και σε αυτή τη μάχη το ΣΕΤΗΠ δεν είναι μόνο του. Συναντιέται και συντονίζει τη δράση του και με άλλα σωματεία, μέσα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο μέτωπο εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, επιτροπών αγώνα, συνδικαλιστών, πουαπό την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, το 1999, παλεύει ενάντια στην αδικία, στην εργοδοτική και κρατική καταστολή, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στη Γενική μας συνέλευση θα συζητήσουμε τη συμβολή μας στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιούνη, με σκοπό να συζητήσουμε για την ανασύνταξη, τον προσανατολισμό και την προοπτική του κινήματός μας.

Σήμερα που, παρά τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και την πρόοδο της επιστήμης, η ζωή μας γίνεται όλο και χειρότερη, είναι για εμάς μονόδρομος η αναζωογόνηση συνδικάτων και η αντεπίθεση των εργαζομένων, με νέες δυνάμεις, με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Το συνδικάτο μας από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, συσπειρωμένο με τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο ΠΑΜΕ, έχει δώσει σκληρές μάχες, έχει μεγαλώσει μέσα στους αγώνες. Η ίδια μας η πείρα δείχνει τι κίνημα χρειάζεται σήμερα για να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, τα νέα δεινά που περιμένουν το λαό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ένταση της εκμετάλλευσης και το δυνάμωμα της φτώχειας, την ένταση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το συνδικάτο μας, να γίνουν τώρα μέλη του ΣΕΤΗΠ και να πάρουν μέρος στη σχέδιο που βάζουμε μπροστά για τα δικαιώματα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1  ΙΟΥΝΗ

ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ , ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (ΜΑΚΕΛΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΧΩΝ)

(ώρα προσέλευσης 18:00)

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.