Τρίτη, 22 Ιουνίου

Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά

0
image_pdfimage_print

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 Σήμερα Τετάρτη η κυβέρνηση παρουσιάζει το νομοσχέδιο – έκτρωμα που θέλει να καταθέσει στη βουλή προς ψήφιση.  Ένα νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, που καταργεί ουσιαστικά τις υπερωρίες, που καταργεί την Κυριακάτικη αργία. Ένα νομοσχέδιο που καθιστά τους εργαζόμενους λάστιχο και διαθέσιμους στον εργοδότη ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Την Τετάρτη 12/05 δίνουμε μαζικό παρόν στο υπουργείο εργασίας, ενώνουμε τις φωνές μας με εργαζόμενους και συνδικάτα από άλλους κλάδους. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν αποδεχόμαστε την δουλειά ήλιο με ήλιο, δε δεχόμαστε να μας καταληστεύουν την ζωή για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Στον κλάδο μας που μέσα στην πανδημία έχει καταργηθεί κάθε ωράριο, που δουλεύουμε για πάνω από ένα χρόνο 10ωρα και 12ωρα, που δουλέψαμε Σαββατοκύριακα, που οι ελαστικές μορφές εργασίας (6ωρα, 4ωρα, συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι) έχουν γιγαντωθεί σε όλες τις βασικές εταιρίες του κλάδου, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να νομιμοποιήσει το ξεζούμισμά μας. Ας σκεφτούμε τι έχει να γίνει αν περάσει το νομοσχέδιο σε έναν κλάδο που οι υπερωρίες σε μεγάλο βαθμό δε πληρώνονται στο ακέραιο, που η τρομοκρατία, οι απολύσεις και οι εκβιασμοί για δουλειά πέραν του ωραρίου είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Αν τους επιτρέψουμε να περάσουν το νομοσχέδιο η εργοδοσία θα ξεσαλώσει, οι ζωές όλων μας θα χειροτερεύσουν. Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την πάλη μας, να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας, να κάνουμε βήματα στην ενότητα της πάλης στον κλάδο με την εγγραφή μας και τη μαζικοποίηση του κλαδικού σωματείου μας του ΣΕΤΤΑ. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους  όλων των κλάδων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο δεκάδων σωματείων και ομοσπονδιών μεταξύ των οποίων και το συνδικάτο μας. Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου μας να πάρουν μέρος με τα δικά τους πανό, το δικό τους μπλοκ στις κινητοποιήσεις, μαζί με το ΣΕΤΤΑ. Προετοιμάζουμε απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα που η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη βουλή. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1:00 μμ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ13 ΜΑΗ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Share.

Comments are closed.