Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Για τις εξελίξεις στη Γενική Ταχυδρομική

0
image_pdfimage_print

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της. Απολύει εργαζόμενους με πάνω από 10 χρόνια υπηρεσίας, ενεργά μέλη του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ, κλείνει καταστήματα και αφήνει μετέωρους τους εργαζόμενους, με ποιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του καταστήματος Περιστερίου. Μειώνει μισθούς, προσλαμβάνει εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς και δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η αθλιότητα στο κατάστημα στα Γλυκά Νερά όπου με παλινωδίες προσπαθεί να εκφοβίσει και να σπάσει την ενότητα των εργαζομένων.

Η Γενική Ταχυδρομική σήμερα παίζει το ρόλο του λαγού στους σχεδιασμούς κυβέρνησης- μεγαλοεργοδοσίας για το τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων, κάθε φωνής διαμαρτυρίας και αντίστασης στους χώρους δουλειάς. Πριν ακόμη νομοθετήσει η κυβέρνηση της ΝΔ το τσάκισμα του 8ωρου, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η Γενική Ταχυδρομική έχει αρχίσει να τα εφαρμόζει. Πατάει σαφώς πάνω στους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που όχι απλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε άθικτους, αλλά φρόντισε και να τους εμπλουτίσει.

ΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ,

ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής εφαρμόζει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο επίθεσης. Πάει βήμα βήμα την επίθεση, μετράει αντιδράσεις, μέχρι που την παίρνει και ανάλογα συνεχίζει. Για παράδειγμα στο κατάστημα στα Γλυκά Νερά έχει κάνει προσωρινό ελιγμό γιατί συνάντησε την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων που μαζί με το κλαδικό τους συνδικάτο το ΣΕΤΤΑ στάθηκαν απέναντί τους ενωμένοι σα μια γροθιά. Το σίγουρο είναι ότι θα επανέλθει.

Αν περάσει αυτή η τακτική στην Γενική Ταχυδρομική μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, θα ενταθεί η επίθεση παντού. Τώρα οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να δώσουμε μαζικά την απάντηση στους σχεδιασμούς εργοδοσίας και κυβέρνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι πρωτοβουλίες του ΣΕΤΤΑ, όπως και η πρόσφατη που κάλεσε σε σύσκεψη τα σωματεία του κλάδου, ακριβώς για την ανάγκη απεργιακής απάντησης στην επίθεση, οργάνωσης της πάλης στους χώρους δουλειάς.

Αυτό που τους φοβίζει είναι όταν οι εργαζόμενοι μαζικά συσπειρωμένοι στα σωματεία τους οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος τους. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ με το νέο νομοσχέδιο προσπαθεί να βάλει χέρι στα σωματεία με το ηλεκτρονικό μητρώο, με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τις ηλεκτρονικές κάλπες.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 6 Μάη μπορεί να δώσει ένα πρώτο μήνυμα στην εργοδοσία του κλάδου, ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να μας τσακίσει τη ζωή μας. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων μπορεί να αποτελέσει βήμα συντονισμού και δράσης για την προετοιμασία κλαδικής απεργίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας από τα κατάστημα Περιστερίου και Γλύκων Νερών. Όλοι οι εργαζόμενοι να προσληφθούν στην μητρική εταιρία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στο κατάστημα franchise ως προϋπηρεσία στην μητρική εταιρία. Καμία βλαπτική μεταβολή σε μισθούς και δικαιώματα.

 Ανάκληση όλων των απολύσεων του τελευταίου δίχρονου.

 Ανάκληση των εξώδικων σε μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕΓΕΤΑ, να σταματήσουν οι διώξεις, η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕΤΤΑ 9:15 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Share.

Comments are closed.