Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής: Απαιτούμε να παρθεί εδώ και τώρα πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ

Το Σ.Ε.Τ.Τ.Α καταγγέλλει την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής για την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μας Νίκου Λυράκου που εργαζόταν από τις 4/1/24 – 5/7/24 στα κεντρικά της Γενικής Ταχυδρομικής.

Η απόλυση του συναδέλφου μας, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά  ότι η εργοδοσία  εντείνει την επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν και δρουν οργανωμένα ! Βέβαια δεν μας κάνει καμία εντύπωση  γιατί ως γνωστόν μας θέλουν να δουλεύουμε με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς καμία αντίδραση, ξεκομμένοι από τα σωματεία μας και τις συλλογικές διαδικασίες , ξεμοναχιασμένοι και χωρίς δικαιώματα. Τέτοιο  στόχο ακριβώς είχε και η απόλυση του συναδέλφου μας Λυράκου Νίκου, γι’ αυτό και  η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής σκαρφίστηκε κατηγορίες ψευδείς ότι δηλαδή ο συνάδελφος είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε κάποιους συναδέλφους του αλλά όταν ερωτήθηκαν ποιοι είναι αυτοί οι συνάδελφοι απάντηση δεν υπήρχε! Η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος ήταν από αυτούς που τολμούσε να μιλάει και να διεκδικεί , που τόλμησε να έρθει σε ρήξη με προϊστάμενούς  του για θέματα   υγιεινής  και ασφάλειας στον χώρο δουλειάς του (εντατικοποίηση, ανύπαρκτα μέσα προστασίας, ελλιπής προσωπικό, έλλειψη εξαερισμού κα). Για τους παραπάνω λόγους το ΣΕΤΤΑ σήμερα το πρωί  9/7/24  μαζί με τον συνάδελφό μας προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Συνάδελφοι,

Η απόλυση τους συναδέλφου μας έρχεται ως συνέχεια της πρακτικής της εργοδοσίας να χτυπά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Θυμίζουμε ότι η Γενική Ταχυδρομική τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε μια σειρά διώξεις και απολύσεις ανάμεσα τους και απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών, ενεργά μέλη και του συνδικάτου μας ΣΕΤΤΑ με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των τριών απολύσεων  των  συναδέλφων μας 2021  στα Γλυκά Νερά, ένας εκ των οποίων ήταν και μέλος της διοίκησης του συνδικάτου μας. Τέτοιου είδους πρακτικές επιλέγει να ακολουθεί κάθε φορά που βρίσκει μπροστά της δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις και δεν διστάζει να απαντάει με εξώδικα και μηνύσεις και προσαγωγές εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, αξιοποιώντας στο έπακρον όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της και τις προφέρουν απλόχερα όλες οι κυβερνήσεις. Θυμίζουμε ότι αυτή η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής, είναι που έχει φτάσει στο σημείο ακόμα και να ξυλοκοπεί εργαζόμενους και στην συνέχεια να τους απολύει!

Το Σ.Ε.Τ.Τ.Α καλεί τους εργαζόμενους στην Γενική Ταχυδρομική να οργανωθούν στο κλαδικό τους συνδικάτο αλλά και το επιχειρησιακό τους σωματείο, να μην επιτρέψουμε άλλο στην  εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής  να ακολουθεί τέτοιες τακτικές .

Το πιο ισχυρό όπλο στα χέρια μας σήμερα, δεν είναι άλλο  από την  οργάνωση της πάλης  του αγώνα μας! Αυτό που φοβίζει τα αφεντικά και μπορεί και βάζει φρένο στις ορέξεις τους είναι όταν οι εργαζόμενοι μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας διεκδικούμε!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΛΥΡΑΚΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...