Συνδικάτο Εργατ/λων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ν. Αττικής : Για τη βία και την καταστολή στη σημερινή κινητοποίηση στο ΑΠΘ

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, του ΑστυΝόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη και είδαμε την αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να τον εφαρμόσει.

Καταγγέλλουμε την αγριότητα και την καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκε η κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στην πρυτανεία του ΑΠΘ. Για άλλη μια φορά, με ΜΑΤ και βία απάντησαν στα αιτήματα των φοιτητών για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων που εδώ και ένα χρόνο παραμένουν κλειστά με ευθύνη της κυβέρνησης.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι και αυτός ο νόμος στοχεύει στην καταστολή, στο να μη κουνιέται φύλλο μέσα στα πανεπιστήμια ώστε να είναι διαθέσιμα χωρίς «εμπόδια» αύριο προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η ποινικοποίηση όμως του αγώνα δεν τρομάζει, ούτε το ταξικό κίνημα των εργαζομένων, ούτε των παιδιών του. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΚΑΤ: Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 30ης Οκτωβρίου

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΚΑΤ ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους σε...

Σωματείο Εργαζομένων BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ: Κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας 30 και 31 Οκτώβρη

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αφού άκουσε την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου και...