Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Για την στοχοποίηση του Συνδικάτου μας και του προέδρου μας Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

0

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την στοχοποίηση του Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, από την παράταξη της ΔΑΚΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η στοχοποίηση γίνεται μετά την συζήτηση στην επιτροπή της βουλής και την παρέμβαση του συνάδελφου Πουλικόγιαννη, με την οποία αποκαλύφτηκε η συμπαιγνία Κυβέρνησης – ΟΝΕΧ – συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, που στόχο έχει μέσω νόμου, να μετατραπούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας σε κάτεργο τύπου Νεωρίου Σύρου.

Από την συζήτηση και με την παρέμβαση του συνάδελφου, επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την καταβολή των χρωστούμενων από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, προωθείτε κατάργηση των ΣΣΕ, ενώ δεν εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

Αποθεώνεται η λογική του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και στοχοποιείται η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων ως «εγκληματική ιδεοληψία».

Ο νόμος για τα ναυπηγεία Ελευσίνας είναι έκτρωμα, όχι μόνο επειδή δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία. Άλλα γιατί οι αντεργατικές διατάξεις του είναι ένα πείραμα το όποιο αν πετύχει, θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα σε κάθε εργασιακό χώρο.

Μας αφορά όλους, αφού ως δεδικασμένο θα το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας. Γι’ αυτό το νομοσχέδιο μας αφορά και πρέπει να βρει τη συνολική αντίδραση από όλη την εργατική τάξη της χώρα μας.

Όποτε μια επιχείρηση θέλει, θα προφασίζεται μια σειρά ζητήματα και οι εργαζόμενοι θα χάνουμε τα λεφτά μας και τα δικαιώματά μας.

Η στοχοποίηση του συνδικάτου μας και του συνάδελφου Πουλικόγιαννη έχει σκοπό να σιγήσει κάθε φωνή αντίστασης στα βρώμικα σχέδιά τους.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να απαντήσουμε συλλογικά και δυναμικά σε κάθε πρόκληση. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν, ή να κάνουν το λάθος να προχωρήσουν παραπέρα.

Τους προειδοποιούμε ότι και την δύναμη και την ικανότητα έχουμε άλλα και την θέληση να απαντήσουμε δυναμικά, αγωνιστικά…

Καλούμε συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και φορείς του κινήματος, να καταδικάσουν προκλήσεις και συμπεριφορές της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Ελευσίνας που θυμίζουν χρυσαυγίτικες τακτικές και να τους απομονώσουν.

Είναι προδότες της εργατικής τάξης, τσιράκια των εργοδοτών και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Καλούμε συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και φορείς του κινήματος, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων που δίνουν την μάχη: να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον μόχθο τους, να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να υπερασπιστούν την Σ.Σ. Εργασίας τους. Να δώσουμε αυτή την μάχη που μας αφορά όλους, όλοι μαζί μια γροθιά.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από την Βουλή την ήμερα που θα αποφασίσουν να πάνε το νομοσχέδιο για ψήφιση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.