Συνδικάτο Εργατ/λων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδος: Απαιτούμε εδώ και τώρα να προσληφθούν στην ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ όλοι οι απολυμένοι

Δημοσιεύτηκε στις

Ενημερωθήκαμε ότι η εκμεταλλεύτρια εταιρεία ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ προχώρησε στην πρόσληψη 3 πρώην εργαζόμενων της εταιρείας ‘Edilmac’.

Προκύπτει το εξής ερώτημα, με τι κριτήρια έγιναν αυτές οι προσλήψεις;

Οι 3 αυτές προσλήψεις όχι μόνο δεν δικαιώνουν τον αγώνα μας για επαναπρόσληψη όλων αλλά αντίθετα μας εξοργίζουν ακόμα περισσότερο. Τη στιγμή που εκατοντάδες είμαστε οι απολυμένοι, μεταξύ των οποίων δεκάδες ντόπιοι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να προσληφθούν στην ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ όλοι οι απολυμένοι από τα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Δεν τίθεται θέμα επιλογής στο αιτημά μας, αφορά τους απολυμένους από όλες τις εταιρείες όπως την ‘Edilmac’, ‘Ελληνικά Λατομεία’, ‘Τεχνοχημική’ που είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, ομαδικών απολύσεων.

Κυβέρνηση, Δήμος και λοιποί αρμόδιοι δεν έκαναν τίποτα για να στηρίξουν το αιτημά μας, παρά τις επαναλαμβανόμενες πιέσεις μας, από τους εργαζόμενους και από τους κατοίκους.

Όμως όποια απαίτηση έχουν οι μεγαλοεργοδότες «τρέχουν» με διαδικασίες «fast track» για να τους ψηφίσουν τους νόμους που χρειάζονται ή για να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσεις για τα συμφεροντά τους. Όταν όμως πρόκειται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, βρίσκουν χίλιες δύο δικαιολογίες για να μην κάνουν τελικά τίποτα.

Πόλλα τα έχουμε ξανά τονίσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, θα πούμε μόνο ότι με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούν τα σχέδια των μετόχων της ‘Ελληνικός Χρυσός’ που θέλουν ακόμα πιο «φθηνούς» εργαζόμενους για αυτό και χρησιμοποιούνται οι εργολάβοι, την εργασιακή ανασφάλεια, μείωση μισθών και δικαιωμάτων, «εκπτώσεις» στα μέτρα πρόληψης και προστασίας της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζόμενων στα μεταλλεία. Όλες αυτές οι απολύσεις είναι ένας ακόμη κρίκος σε αυτόν τον σχεδιασμό τους, για να γίνονται τα κέρδη τους περισσότερα.

Απαιτούμε να:
Αποκαταστήστε τώρα την αδικία με την πρόσληψη όλων των απολυμένων στην εκμεταλλεύτρια εταιρεία ‘Ελληνικός Χρυσός

Περισσότερα

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων- Ιδιωτ. Επιχειρήσεων Πειραιά: Να παρθεί η εκδικητική απόλυση εργαζόμενης από τη VIPA HELLAS στη Θεσσαλονίκη

Μετά την καταγγελία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αναλαμβάνουμε δράση και καταγγέλλουμε κι εμείς...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Υπάλληλων με σχέση ιδιωτικού Καρδίτσας: Κάλεσμα στις 5 Δεκέμβρη στα δικαστήρια ενάντια στις διώξεις

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους αγρότες!!! «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!» Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διανομέων

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ...