Συνδικάτο Εργατ/λων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας: Απαιτούμε την απορρόφηση των απολυμένων της Eedilmac από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Εχθές (27/09) οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων της ‘Edilmac’ στη συνάντηση για τη διαβούλευση με την εργοδοσία κατάφεραν να κατοχυρώσουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν όλες τις νόμιμες αποζημιώσεις τους, θα εκκαθαριστούν όλες οι οφειλές που εκκρεμούσαν (υπόλοιπο ποσό για την προσαύξηση του Σαββάτου) και επιπλέον δύο μεικτούς μισθούς (Οκτωμβρίου-Νοεμβρίου ως ποσό επιπλέον αποζημίωσης). Είναι μια μικρή νίκη, αφού η εργοδοσία ήθελε να μας διώξει με πολύ λιγότερα.

Έχουμε παραδείγματα που οι εταιρείες την «κάνουν σαν τον κλέφτη» και οι εργαζόμενοι ψάχνουν ακόμη και τις νόμιμες αποζημιώσεις, εδώ όμως γνωρίζουν ότι υπάρχει σωματείο που δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πάει χαμένο και θα διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί και αποφασίσουμε συλλογικά. Ότι κατοχυρώσαμε παραμένουμε τις επόμενες μέρες σε επιφυλακή για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων μέχρι κεραίας.

Ακόμη, στο πρακτικό των διαβουλεύσεων (που θα πάει για έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας) καλέσαμε το Υπουργείο να παρέμβει στην εταιρεία ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ ώστε να απορροφήσει τους απολυμένους στην ίδια (καθώς με δική της ευθύνη απολυόμαστε).

Συνάδελφοι, τελειώσαμε με τις διαπραγματεύσεις με την ‘Edilmac’ και συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για την απορροφησή μας από την ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’

Συνεχίζουμε για τη μεγάλη νίκη! Όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι το αιτημά μας είναι δίκαιο. Εκεί που εργαζόμασταν τόσα χρόνια παράγοντας έργο για την ‘Ελληνικός Χρυσός’ (το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά έχει διάρκεια τουλάχιστον για άλλα 30 χρόνια), εκεί απαιτούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε (και όχι στον εκάστοτε εργολάβο αλλά στην εκμεταλλεύτρια εταιρεία ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’).

Συνάδελφοι, οι μηχανισμοί της εταιρείας έχουν πάρει μπρός και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό που ζητάμε δεν γίνεται, προσπαθώντας να μας καλλιεργήσουν την ηττοπάθεια, για να τα παρατήσουμε. Τόσα χρόνια «τάζουν» και «ξανατάζουν» και τώρα μας «πετάνε στο δρόμο» και έχουν το θράσσος να μας λένε: “κάτι θα βρεθεί και για σένα, κάνε υπομονή, μη ζητάς πολλά”. Με αυτές τις «κουτοπονηριές» προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν επειδή γνωρίζουν ότι έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Πρέπει να απορρίψουμε αυτές τις λογικές, «χορτάσαμε» από υποσχέσεις.

Τώρα είναι μονόδρομος ο αγώνας για να γίνει πράξη το δίκαιο, το ελάχιστο και το αυτονόητο που απαιτούμε, την απορροφησή μας από την ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’. Να είστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί ενωμένοι με «μπροστάρη» το Συνδικάτο μας και τις επόμενες δράσεις που θα αποφασίσσουμε θα τα καταφέρουμε.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να σταματήσουν να «καλύπτουν» την ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ και να παρέμβουν άμεσα και να κάνουν πράξη το αιτημά μας.

Καλούμε τους πάντες, τον Δήμο Αριστοτέλη, τη ΓΣΣΕ, τα κόμματα να στηρίξουν έμπρακτα με κάθε τρόπο το αιτημά μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, μαζικούς φορείς και συλλόγους να στηρίξουν το αιτημά μας.

Απαιτούμε: Την απορρόφηση των απολυμένων της Edilmac από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας έμπρακτα. Συνάδελφοι θα τα καταφέρουμε!

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...