Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Συνδικάτο Εργατ/λων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην COSCO

0

«Κύριοι Δικαστές,

Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε το κίνημα που εξωθεί εκατομμύρια γονατισμένων από την καταπίεση εργατών στην εξέγερση, είστε, μα την αλήθεια, “πτωχοί τω πνεύματι”.

Κρεμάστε μας μα περιμένετε το τέλος. Αν εσείς είσθε τυφλοί και δεν μπορείτε να το δείτε, εγώ σας το αναγγέλλω!

Γύρω σας, κάτω σας, δίπλα σας, πάνω σας, από όλες τις μεριές, ξαπλώνεται μια τεράστια φωτιά. Θέλετε να μην τη βλέπετε; Δικαίωμά σας. Μα δε θα την αποφύγετε. Θέλετε να απαλλαγείτε μια για πάντα απ’ όλους εμάς τους “Συνωμότες”, κάντε το.

Απαλλαγείτε όμως πρώτ’ απ’ όλα απ’ τα αφεντικά της βιομηχανίας που δημιούργησαν την ανήθικη περιουσία τους με το κλεμμένο αντίτιμο της εργασίας που δεν πληρώθηκε.»

Απόσπασμα απολογίας Α. Σπάις, Μάης 1886

Οι λιμενεργάτες της COSCO δίνουν για άλλη μια φορά το παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και στεκόμαστε στο πλευρό τους! Τα 2 εργοδοτικά εγκλήματα που συνέβησαν την Τετάρτη 27 Απρίλη έρχονται να επιβεβαιώσουν με τραγικό τρόπο για ακόμα μια φορά πως η εργοδοσία μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή. Έχει της πλάτες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που νομοθετούν ότι προστάξουν οι «επενδυτές» χωρίς να δίνουν δεκάρα για το πως τα βγάζει πέρα ο εργάτης στο σπίτι του, για το αν θα γυρίσει στην οικογένειά του όρθιος ή σε φορείο ή ακόμα χειρότερα σε φέρετρο!

Οι προσπάθειες της εργοδοσίας για να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, με τη συνδρομή της κυβέρνησης που κατέβασε στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί πρόκληση. Έσπασαν τα μούτρα τους μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων, την πίστη στον δίκαιο αγώνα που κάνουν και στην αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων από όλη τη χώρα!

Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα των απεργών λιμενεργατών την COSCO, όπως αυτά διατυπώνονται από το σωματείο που τους εκπροσωπεί, την ΕΝΕΔΕΠ. Οι εργάτες του λιμανιού απαιτούν:

  • Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του δουλεμπορικού που έχει στηθεί με ευθύνη της COSCO, DPORT και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ) να ενταχθούν στην παρούσα ΣΣΕ. Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που στο σύνολό τους είναι περίπου 900 άτομα.
  • Να αποτυπωθούν μέσω της παρούσας ΣΣΕ και να καταβληθούν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες.
  • Να εφαρμοστεί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, που καταχρηστικά δεν εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

Το Συνδικάτο μας παλεύει για αντίστοιχα αιτήματα στον κλάδο μας, στο Ηράκλειο.

  • Για υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, όπως τις έχει διατυπώσει η Ομοσπονδία μας
  • Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά
  • Για κατάργηση φόρων και χαρατσιών

Οι Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις θα δώσουν το στίγμα σε όλη τη χώρα. Θα βροντοφωνάξουμε πως για μας είναι «Ελπίδα η πάλη των Λαών» και πως μόνο η πάλη μας μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για εμάς και την τάξη μας, χωρίς να περιμένουμε κανέναν σωτήρα!

Νίκη στον αγώνα των εργατών της COSCO!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές εργάτες!

Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, εργοστάσιο δε δουλεύει, εμπόρευμα δεν διακινείται!

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου Τροφίμων-Ποτών στο Ηράκλειο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με συγκέντρωση τροφίμων και οικονομικής βοήθειας προς τους απεργούς, σε επικοινωνία με το Συνδικάτο τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6984328980 Δημήτρης

                                    6979523017 Λευτέρης

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.