Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Συνδικάτο Εργα/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Παρέμβαση στην εταιρεία Mediatel

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στο συνδικάτο μας φτάνουν καταγγελίες από συναδέλφους εργαζόμενους στην επιχείρηση Mediatelγια τις συνθήκες εργασίας μέσα στον καύσωνα.

Συγκεκριμένα αρκετοί είναι οι συνάδελφοι που εργάζονται χωρίς κλιματιστικό ή κάποιο άλλο μέσο στο σπίτι τους, λόγω της υποχρεωτικής τηλεργασίας που έχουν επιβάλλει οι εργοδότες στον κλάδο για να μην πάρουν ουσιαστικά μέτρα μέσα στους χώρους δουλειάς.

Ειδικά σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και για αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα κλιματισμού του ιδιωτικού τους χώρου αλλά και για τους υπόλοιπους που η κατανάλωση ρεύματος έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη.

Το συνδικάτο μας πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση στην επιχείρηση όπου εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι όποιοι συνάδελφοι επιθυμούν να επιστρέψουν στον χώρο λόγω του καύσωνα μπορούν, ενημερώνοντας τον προϊστάμενο τους. Οι ίδιοι από την πλευρά τους θα ενημερώσουν και τους υπεύθυνους των έργων.

Το συνδικάτο μας ήδη έχει απαιτήσει συνολικότερα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων στον κλάδο τόσο για όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, όσο και για όσους εργάζονται με υποχρεωτική τηλεργασία λόγω covid (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ – Σ.Ε.ΤΗ.Π. (setip.gr)).

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου συνολικότερα να έρθουν σε επαφή με το συνδικάτο σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είτε δουλεύουμε με τηλεργασία, είτε με φυσική παρουσία είναι ευθύνη της εκάστοτε εργοδοσίας να τηρεί τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας, πόσο μάλλον σε αυτές τις συνθήκες.

  • Απαιτούμε τώρα να ανοίξουν οι χώροι δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid ώστε οι συνάδελφοι που επιθυμούν να μπορούν να επιστρέψουν.
  • Απαιτούμε τώρα να αναλάβει η εργοδοσία το κόστος που προκύπτει λόγω της χρήστης κλιματιστικών κτλ.

 

 

 

Share.

Comments are closed.