Συνδικάτο Εργα/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής : Εργατικό ατύχημα στη μονάδα διανομής Αιγάλεω

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΣΕΤΤΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στις δύο συναδέλφισσες που χτες στη ΜΔ (Μονάδα Διανομής) Αιγάλεω των ΕΛΤΑ τραυματίστηκαν σοβαρά σε εργατικό ατύχημα, όταν καταπλακώθηκαν από χρηματοκιβώτιο,και τις οικογένειές τους. Ευχόμαστε ταχύτατη ανάρρωση και γρήγορα γερές και δυνατές να επιστρέψουν κοντά μας.

Το εργατικό ατύχημα που έγινε χθες στη ΜΔ Αιγάλεω των ΕΛΤΑ είναι ακόμα μία απόδειξη ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ και η κυβέρνηση δεν υπολογίζει στο ελάχιστο τις ζωές μας.

Είναι απαράδεκτο εν ώρα εργασίας σε ένα ταχυδρομικό γραφείο να επιχειρείται μεταφορά υπέρβαρων και τεράστιων σε όγκο αντικειμένων, την ώρα που δεκάδες συνάδελφοί βρίσκονται στο χώρο.Χωρίς να έχουνε παρθεί μέτρα ασφαλείας χωρίς να έχει εκκενωθεί η αίθουσα. Αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης στάσης της διοίκησης ήτανε να κατά πλακωθούν οι δύο συναδέλφισσες μας, από χρηματοκιβώτιο. 

Να μην προσπαθήσει να κρυφτεί η διοίκηση των ΕΛΤΑ! Το εργατικό ατύχημα συνέβη, ενώ στο χώρο για την μεταφορά, υπήρχε διευθυντής της εταιρείας, η ίδια η εργοδοσία δηλαδή.

Να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της η εργοδοσία και το κράτος.

 Κατά την παρέμβαση του συνδικάτου, σήμερα,  στο χώρο αναδείχθηκαν μία σειρά προβλήματα που αφορούν τη διαμόρφωση του χώρου δουλειάς, του κατά πόσο είναι ασφαλής για τους εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει ούτε έξοδος κινδύνου, ενώ η στενότητα των διαδρόμων είναι χαρακτηριστική. Όπως χαρακτηριστική είναι η στάση της διοίκησης που κατ’ εξακολούθηση πραγματοποιούνται εργασίες διαφόρων τύπων εν ώρα εργασίας δεκάδων συναδέλφων, χωρίς να παίρνονται μέτρα ασφαλείας.  Δυστυχώς το εργατικό ατύχημα, η κατάσταση για τα μέτρα ασφάλειας στο Αιγάλεω είναι ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ των τεράστιων ευθυνών που διαχρονικά έχουν οι κυβερνήσεις, παλιές και νέες,  και οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ, είναι ακόμα μία απόδειξη πως δεν υπολογίζουν στο παραμικρό την υγεία μας την ανθρώπινη ζωή και το μόνο που υπολογίζουν είναι τα κέρδη. 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10:30πμ

Αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5, Αθήνα)

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Όλοι στη μηχανοκίνητη πορεία 4 Φλεβάρη στο Δημαρχείο Δραπετσώνας

Η πορεία θα ξεκινήσει από τα καζάνια του θανάτου στη Δραπετσώνα και θα καταλήξει...

Σύλλογοι Γυναικών Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Σαλαμίνας: Όλοι στην απεργία 6 Φλεβάρη

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10.30πμ πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Οι Σύλλογοι Γυναικών στο Πειραιά, σε...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανακοίνωση για απόλυση ΑμεΑ στην Vodafone

Οι φιλάνθρωποι της Vodafone ξαναχτύπησαν! Απέλυσαν ΑμεΑ για μία κόμη φορά! Αυτοί είναι οι “Top...