Συνδικάτο Εργα. Επισιτισμού Τουρισμού Καβάλας – Θάσου : 20 Απρίλη Ξανά στους δρόμους τίποτα δεν έχει τελειώσει

0
image_pdfimage_print

20 ΑΠΡΙΛΗ – ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

6 ΜΑΗ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η κυβέρνηση και οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου ετοιμάζονται για το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης. Τα ζήσαμε και πέρσι, έχουμε πλέον εμπειρία. Θα δουλέψουν πάλι οι εποχικοί και όσοι ήταν σε αναστολή τόσο καιρό ήλιο με ήλιο για ψίχουλα με το επιχείρημα από την εργοδοσία ότι για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν πλάτη.

Δεν θα βάλουμε άλλο πλάτη! Αυτό το μήνυμα να ακουστεί καθαρά και από τους εργαζόμενους της Καβάλας και της Θάσου! Τόσο καιρό ζούσαμε πολλοί χωρίς εξασφαλισμένο εισόδημα στο περίμενε ή στην αθλιότητα των 534, ενώ η κυβέρνηση μοίραζε ζεστό χρήμα και ελαφρύνσεις σε όλους τους ξενοδοχειακούς ομίλους. Θέλουμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας με όλα μας τα δικαιώματα και με όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής μας και των οικογενειών μας.

Δεν θα βάλουμε άλλο πλάτη ούτε εμείς που δουλεύουμε όλον αυτόν τον καιρό χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς μας, χωρίς ωράριο και με εντατικοποίηση. Ο αγώνας μας πρέπει να κεντράρει στο βασικό ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε πόστου, ότι δεν γίνεται να δουλεύουμε άλλο χωρίς συλλογική σύμβαση και να είναι στην ευχέρεια του εργοδότη πόσα θα μας δώσει, πόσα θα είναι μαύρα, αν θα πάρουμε φέτος δώρο Πάσχα, αν θα πάρουμε άδεια, αν θα πάρουμε άδεια τοκετού. Τώρα αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας!

Οι ζωές μας θα χειροτερεύουν όσο μένουμε θεατές, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Είναι στα σκαριά τους για το επόμενο διάστημα η τελική διάλυση του 8ωρου – αν και για εμάς στον κλάδο αυτό ισχύει χρόνια. Ταυτόχρονα, θέλουν να τελειώνουν με τα ταξικά Συνδικάτα, αυτά που μάχονται υπό κάθε συνθήκη και δεν τα διπλώνουν. Αναρωτήσου γιατί δεν θέλουν τα Συνδικάτα; Αν δεν τα φοβόντουσαν, αν δεν φοβόντουσαν τη δύναμη που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε εργαζόμενος, δεν θα ασχολούνταν.

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

                 ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/04 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 18.00

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06/05 ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

 

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμία απόλυση.

-Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

-Συλλογικές συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.

-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

-Να παρθούν μέτρα στήριξης  για τις εργαζόμενες  μητέρες(επιδόματα για τη φύλαξη των παιδιών μέχρι να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με όλα τα μέτρα στήριξης, άδειες ειδικού σκοπού)

– Δώρο Πάσχα σε κάθε εργαζόμενο χωρίς καμία καθυστέρηση

 

 

 

Share.

Comments are closed.