Συνδικάτο Εργ/λων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Αττικής: Ψήφισμα γενικής συνέλευσης για την εκτέλεση των 200 Κομμουνιστών στην Καισαριανή

Δημοσιεύτηκε στις

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την εκτέλεση των 200 Κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, την Πρωτομαγιά του 1944, είναι συγκλονιστικές.

Μας προκαλούν δέος τα πρόσωπα όλων αυτών που κοίταξαν τον θάνατο κατάματα χωρίς ούτε μια στιγμή να χάσουν την πίστη τους στο δίκιο του αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια και αδικία.

Υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο των αγωνιστών που, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, βάδιζαν προς τον θάνατο αλύγιστοι με ακλόνητη την πίστη στο δίκιο του αγώνα για έναν κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.

Αποτελούν έμπνευση για τις νεότερες γενιές σε μια εποχή που τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν απειλητικά.

Είμαστε περήφανοι για την προσφορά τους, όπως και χιλιάδων ακόμα αγωνιστών που έδωσαν έως και την ζωή τους στην υπόθεση της εργατικής τάξης. Πάντα θα μας συντροφεύουν στους αγώνες μας.

Μας γέμισε οργή η βεβήλωση της πλάκας στο Θυσιαστήριο Καισαριανής που κατέστρεψαν τα θρασύδειλα φασιστοειδή, προσβάλλοντας βάναυσα τη μνήμη των εκτελεσμένων και επιχειρώντας να σβήσουν την ιστορική αλήθεια. Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως τρέμουν το παράδειγμα των κομμουνιστών που δεν λύγισαν μπροστά στον θάνατο.

Έχουμε ευθύνη και χρέος να συνεχίσουμε σήμερα τον αγώνα που η θυσία τους άφησε στη μέση. Για να μη γίνει η ζωή και η δουλειά μας καύσιμο στην πολεμική οικονομία και στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Για να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι το τίμημα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών που γεννά το σύστημα της εκμετάλλευσης. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Αυτά τα σπάνια, ιστορικά ντοκουμέντα δεν έχουν θέση σε καμιά αγοραπωλησία στο διαδίκτυο. Με ευθύνη του κράτους πρέπει να αποκτηθούν και να αποδοθούν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Καισαριανής, του Δήμου Χαϊδαρίου και στο ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ, μέλη του οποίου ήταν οι εκτελεσμένοι.

Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς να επισκεφτούν το σκοπευτήριο της Καισαριανής και το μουσείο της ΕΑΜικής αντίστασης, σε επισκέψεις που θα οργανωθούν από την ερχόμενη βδομάδα με ευθύνη του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 28...

Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας: Ανακοίνωση για το νέο εφιαλτικό συμβάν με λεωφορείο που γυρνούσε εργάτες από βάρδια της ΕΛΒΑΛ στις Θεσπιές

Τρομερή ανησυχία προκαλεί το συμβάν που σημειώθηκε εχθές το βράδυ με το λεωφορείο που...