Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής : Ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή και το sms από τη Διοίκηση του Ξενοδοχείου Hilton

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά την κυνική ομολογία του ξενοδόχου-εφοπλιστή Λασκαρίδη για το ποιος είναι το αφεντικό σε σχέση με τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους πρωθυπουργούς, άλλο ένα περιστατικό επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση, λειτουργεί ως «Μαριονέτα»  των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και νομοθετεί  αυστηρά με βάση τις υποδείξεις του. 

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του  ξενοδοχείου HILTON ,  ιδιοκτησίας του εφοπλιστή-ξενοδόχου, Κωνσταντακόπουλου, στέλνει γραπτά μηνύματα στους υπαλλήλους, με τα οποία τους ενημερώνει ότι θα διακοπεί  προσωρινά η αναστολή τους για τον Ιούνιο, ώστε να τους δοθεί υποχρεωτικά  η οφειλόμενη άδεια του 2020, ενώ στην συνέχεια θα τεθούν και πάλι σε καθεστώς αναστολής  για τον Ιούλιο. Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν τυπικά σε άδεια, χωρίς τη δική τους θέληση και υπαιτιότητα, παραμένουν εκτός εργασίας για τον Ιούνιο και χάνουν ταυτόχρονα το επίδομα ειδικού σκοπού των 534 ευρώ.

Πως είναι δυνατόν ο εργοδότης να δηλώνει με απόλυτη σιγουριά , ότι θα επαναφέρει τους εργαζόμενους  τον Ιούλιο σε αναστολή  την  ώρα που η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου «Εργασίας» δεν έχει ανακοινώσει καμία παράταση της αναστολής για τον Ιούλιο;

Είναι σαφές πως οι ξενοδόχοι επιβάλλουν αυτό που τελικά θέλουν, πριν καν αποφασιστεί από τη κυβέρνηση: να συνεχίζουν δηλαδή να απαλλάσσονται, όπως εδώ και δέκα τέσσερις μήνες, από μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Απέναντι και στους δυο, κυβέρνηση και ξενοδόχους, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουμε κοινό μέτωπο.

 Το Συνδικάτο, όπως και δεκάδες σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα διεκδικούμε να γυρίσουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Υπερασπιζόμαστε το 8ωρο, το δικαίωμά μας στην απεργία, στην οργάνωση και τη συλλογική μας δράση. Προετοιμάζουμε την απεργία για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.

  Να μη χαθεί ούτε ώρα στην οργάνωση της πάλης, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο. 

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Πρόταση μπροστά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Λεφτά για μισθούς, παιδεία, υγεία και όχι για τα κέρδη και τους πολέμους των...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση στη Σαλαμίνα και κάλεσμα συνέχισης του αγώνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 13:30 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ζητάμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των συλλόγων γονέων, του...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρόωρο και ξαφνικό χαμό της Ελένης Κατραντζή-Χατζηελευθερίου

Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον...