Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής : Οι εργοδότες μετράνε κέρδη και εμείς νεκρούς

0
image_pdfimage_print

 Όλοι στην κινητοποίηση για τα επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα  των  διανομέων Σάββατο 13:00 Χαροκόπου και Θησέως Καλλιθέα.

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες άλλοι δύο συνάδελφοι διανομείς βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την διάρκεια της εργασίας τους . Στην μακρά λίστα των θυμάτων της εργοδοτικής εκμετάλλευσης  και της κυβερνητικής αναλγησίας προστέθηκαν δύο ακόμα άνθρωποι  , ο συνάδελφος Ανεές Μιρ και ο 52χρονος στο Φάληρο, που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο  για ένα φτωχοκάμματο .

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία παρά την πληθώρα θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων αλλά και εκατοντάδων σοβαρών τραυματισμών διανομέων , εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τα πάγια αιτήματα των σωματείων που αφορούν  την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των διανομέων αλλά και την ένταξη τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά .  Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι πολιτικές επιλογές  της τωρινής κυβέρνησης ,αλλά και  όλων των προηγούμενων , παραμένουν η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου ακόμα και αν θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη του .

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ , ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ .

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.
  • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση, να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.
  • Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.
  • Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής .
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021 – ΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΩΡΑ 13:00 στην συγκέντρωση και μοτοπορεία  διαμαρτυρίας

Share.

Comments are closed.