Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής : Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες

0
image_pdfimage_print

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ

ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

 Η κακοκαιρία στην Αττική έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνα φαινόμενα και οι διανομείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς.

Η κυβέρνηση δίνει την επιλογή στις μεγάλες αλυσίδες εστίασης , τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού να κάνουν ότι θέλουν με πολλές από αυτές να  συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση στην διανομή , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς , οι οποίοι καλούνται να οδηγούν κυριολεκτικά μέσα σε ποτάμια.

Η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στη κυριολεξία εγκληματικές ευθύνες για το ότι  επιβάλουν  στους διανομείς να δουλεύουν σε συνθήκες επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους εργοδότες αντιμετωπίζουν προστασία της ζωής των εργαζομένων ως κόστος, για τη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Για αυτό απορρίπτουν πεισματικά  τα αιτήματα του Συνδικάτου μας και των σωματείων στις ταχυμεταφορές σχετικά με μέτρα προστασίας τη υγείας και ασφάλειας των διανομέων, την ένταξη τους στα ΒΑΕ, που τέθηκαν στις μαζικές κινητοποιήσεις τους, με αποκορύφωμα τη μεγάλη νικηφόρα απεργία στην efood.

 Για τους διανομείς δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο συνδικάτα, την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα την ειδικότητα , τη σχέση εργασίας , τη χώρα καταγωγής. Για να διεκδικήσουμε τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στα κέρδη των εργοδοτών , την πολιτική που τα υπηρετεί.

Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  • Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες .
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας
  • Εταιρικά μηχανάκια ,αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας ο έλεγχος και η συντήρηση τους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, υποχρεωτική ΣΣΕ με 5ημερο 7ωρο 35ωρο.

 

Share.

Comments are closed.