Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ AΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Η θερμοκρασία στην Αττική πρόκειται να  κυμανθεί τις επόμενες 2 μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στην Αττική καθώς και δυνατοί άνεμοι. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς!

Να μην επιτραπεί σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση την διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες χιονιά.

Για να μην θρηνήσουμε για μια ακόμη φορά συναδέλφους μας, από την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους, είναι άμεση ανάγκη να εκδοθεί οδηγία από το υπουργείο εργασίας που να απαγορεύει την διανομή για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι έντονες καιρικές συνθήκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεσα με  οδηγία, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.

Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.

Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας

Χορήγηση όλων των απαραίτητων ΜΑΠ

 

Περισσότερα

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ν. Ευβοίας: Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 7 Νοέμβρη στη Χαλκίδα.

Συνεχίζοντας την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης για κλιμάκωση των αγωνιστικών δράσεων...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: 3 Νοέμβρη Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας. Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες...

Σωματείο εργαζομένων Tasty Foods: Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών

Το Διοικητικο Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων Tasty Foods καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι που...