Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των διανομέων στη WOLT

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του  αγώνα των διανομέων της WOLT όπου συλλογικά αποφάσισαν να προχωρήσουν  σε απεργία μέχρι τη Δευτέρα 03 Απρίλη και πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις.

Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα , τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η δουλειά από ήλιο σε ήλιο , από νύχτα σε νύχτα , οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές  των διανομέων και η άγρια εκμετάλλευση ελλήνων και μεταναστών από την εταιρεία και τους «διαχειριστές» της – εργολάβους ,επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο , η δουλειά με το κομμάτι,δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων , παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Για να κυριαρχήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που τσακίζει το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα  και την ίδια τη ζωή των διανομέων , έχουν βάλει το χέρι τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις , με τη  ταφόπλακα να μπαίνει από το Νόμο Χατζηδάκη.

Οι διανομείς ξέρουμε πολύ καλά , ότι στη πραγματικότητα είμαστε εργάτες με απόλυτα εξαρτημένη σχέση εργασίας και δεν είμαστε συνεργάτες ,με κανένα επιχειρηματικό όμιλο. Δουλεύουμε σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες , αναγκασμένοι νε μένουμε 12ωρα πάνω σε δύο ρόδες για να βγάλουμε το «ψωμί» της οικογένειας. Πολλοί από εμάς είμαστε μετανάστες που αντιμετωπίζουμε την απειλή της απέλασης , την αδήλωτη εργασία το ρατσισμό των αφεντικών.

Έχουμε όμως αποδείξει , ότι με τον οργανωμένο, μαζικό , ενωτικό μας αγώνα, με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων ως όπλο μας , μπορούμε να κερδίσουμε και να κατοχυρώσουμε τα δίκαια αιτήματα μας , όπως έγινε και με το μεγαλειώδη αγώνα των διανομέων στην efood.  

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας . Έλληνες και μετανάστες διανομείς , ενωμένοι και οργανωμένα θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς σε οργάνωση και συντονισμό με το Συνδικάτο , να δυναμώσουμε τη προσπάθεια για την επιτυχία της πολυήμερης απεργίας, για να φτάσει παντού το μήνυμα ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου , όλα τα επιχειρησιακά σωματεία , όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν αυτό το δίκαιο αγώνα με όσα μέσα διαθέτουν.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις καθορισμένες κινητοποιήσεις :

Σάββατο και Κυριακή 16:00 μμ συγκέντρωση στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

Δευτέρα 14:00μμ στα γραφεία της WOLT (Μιχαλακοπούλου 80).

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Κανένας φοιτητής δεν πρόκειται να πεταχτεί εκτός Εστιών

Απαράδεκτη η στάση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Εμμένει στην έξωση φοιτητών από τις...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Για την πυρκαγιά στο πλοίο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε, κατά την διάρκεια επισκευαστικών εργασιών, που πραγματοποιούνταν στο RO/RO πλοίο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», της...