Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Για το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο

Δημοσιεύτηκε στις

Η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και catering που αψήφησαν τις δυσκολίες, την τρομοκρατία και τα διλλήματα που βάζουν κάθε φορά οι εργοδότες, ώστε να αποφύγουν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μας. Η συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και δουλειά με αξιοπρέπεια, για μέτρα απέναντι στην ακρίβεια, για τη προστασία του εισοδήματος μας, ήταν μαζική και ενώθηκε με ένα απέραντο ποτάμι απεργών στο κέντρο της Αθήνας.

Έναν χρόνο μετά το τραγικό κρατικό και εργοδοτικό έγκλημα στα Τέμπη, χιλιάδες λαού βροντοφώναξαν για άλλη μια φορά  «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!» και απαίτησαν ξανά ακόμα πιο δυνατά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να καταδικαστεί η πολιτική του κέρδους και της εμπορευματοποίησης των πάντων.

Απόντες για άλλη μια φορά ήταν οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, όπου δε στήριξαν την απεργία με σκοπό να βγάλουν «λάδι» την κυβέρνηση στη προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη και τους εργοδότες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς.

Στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους εργοδότες, τους ιδιοκτήτες, τις «μεγάλες» επενδυτικές εταιρείες στον τουρισμό και την εστίαση, ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται μέσα στους χώρους δουλειάς.

Η μάχη για να αποκαλύψουμε το μεγάλο «παραμύθι» του τουριστικού θαύματος θα συνεχιστεί, για να μην περνάει πουθενά το ψέμα και η κοροϊδία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Γιατί πλέον κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου αμείβονται με μισθούς κάτω από τα επίπεδα του 2012 και εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς, όπου πλέον 1 εργαζόμενος κάνει τη δουλειά για 3, με τα έσοδα στον τουρισμό να ξεπερνάνε τα 20 δισ. μέχρι σήμερα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο Συνδικάτο και μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, τη χώρα προέλευσης και το φύλο. Ήρθε η ώρα να αυξηθούν οι μισθοί μας και να δουλεύουμε ανθρώπινα.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...