Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού : Στις 14 Νοέμβρη καλούμε σε στάση εργασίας 14:00 – 17:00 και κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι , συναδέλφισες, πριν λίγες μέρες οι ηγεσία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της αποφάσισε πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη για να βάλει ακόμα μια φορά εμπόδια στη προετοιμασία γενικής πανεργατικής απεργίας, όπως είχαν αποφασίσει εκατοντάδες συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, μαζί με αυτά και το δικό μας συνδικάτο, για τις 14 Νοέμβρη.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ παίζοντας το παιχνίδι της ημερομηνίας, επιδίωξε για άλλη μια φορά να βοηθήσει τη κυβέρνηση και τον ΣΕΒ μπροστά στην υλοποίηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις για το κατώτατο μισθό συνδυάζοντας τον με τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Μπροστά στο νέο πετσόκομμα προνοιακών επιδομάτων, μπροστά στη μείωση των συντάξεων, της νέας φοροληστείας, στο ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών με τους πλειστηριασμούς.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και όλοι οι εργατοπατέρες – εργοδότες , διευθυντικά στελέχη, που σκορπίζονται σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα επιδιώκουν τον ίδιο στόχο με τη κυβέρνηση και τον ΣΕΒ και τα κόμματα που στηρίζουν την ίδια πολιτική με άλλο όπως λένε «μείγμα». Επιδιώκουν να μη κουνηθεί φύλλο να μην υπάρξουν αντιδράσεις, να μην εναντιωθούν οι εργαζόμενοι, απέναντι σε αυτή τη πολιτική. Επιδιώκουν στην ουσία να υπονομεύσουν την απεργία γιατί είναι το πιο δυνατό μας όπλο.

Η κυβέρνηση , ο ΣΕΒ, η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ θέλουν να πιστέψουμε στο δικό τους επιχείρημα , ότι οι αγώνες μας, οι απεργίες , δεν έχουν αποτέλεσμα. Ότι αποτέλεσμα έχει το παζάρι για να χάσουμε περισσότερα , αυτό που το ονομάζουν «κοινωνικό εταιρισμό» και «διάλογο».

Τα είδαμε τα καμώματα του διαλόγου και του κοινωνικού εταιρισμού στο κλάδο μας όπου μόλις ξεκίνησε η επέκταση της κλαδικής σύμβασης , η οποία ήταν αποτέλεσμα αυτών των παζαριών, ξεκίνησαν οι απολύσεις και το μεγάλο «γλέντι» των εργολάβων – δουλέμπορων , που γέμισαν τα ξενοδοχεία με άθλιες συμβάσεις ομηρίας με μισθό κάτω από την κλαδική σύμβαση. Για άλλη μια φορά πρωτοπόροι στις απολύσεις και το άθλιο δουλεμπόριο είναι οι νέοι μεγάλοι επενδυτές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που μας διαφήμιζε η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου, ως σωτήρες.

Στις 14 Νοέμβρη καλούμε σε στάση εργασίας 14:00 – 17:00 και συγκέντρωση – κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας στις 15:00.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και οι μετατροπές στις συμβάσεις. Να καταργηθούν οι δουλεμπορικές – εργολαβικές συμβάσεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Συνδικάτο ανταποκρίνεται για άλλη μια φορά στην απόφαση των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και με όλες του τις δυνάμεις παλεύει για να οργανώσουμε από κοινού την απάντησή μας σε κυβέρνηση και εργοδοσία με απεργία στις 28 Νοέμβρη. Δε θα πέσουμε στη παγίδα των ημερομηνιών. Δε τους χαρίζουμε τα όπλα μας, δε τους χαρίζουμε την απεργία.

ΗΡΘΕ η ώρα να βγούμε μπροστά.

Γι’ αυτό το δικό μας σύνθημα είναι «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες-Όχι τα κέρδη των λίγων», όταν οι εργατοπατέρες αποθεώνουν τον «κοινωνικό διάλογο» και ορκίζονται στην «υγιή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Εμείς στη δική μας ρότα, οργανώνουμε τον κλάδο και συνεχίζουμε τους αγώνες για:

  • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ.

  • Επαναφορά του εφάπαξ και επέκτασή του σε όλο τον κλάδο.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.

  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.