Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λασιθίου «Τάλως»: Συνεχίζουμε με νέα κινητοποίηση 20 Απρίλη

0
image_pdfimage_print

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λασιθίου «Τάλως» χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, σε όλη την Ελλάδα, που κινητοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 9/4, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας, για να φωνάξουν ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  , επαναπρόσληψη όλων στις επιχειρήσεις –  με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εφαρμογή των ΣΣΕ μας. Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά , ούτε ένα ευρώ μείωση μισθού, ούτε μια ώρα παραπάνω απλήρωτης εργασίας,για δουλειά με μέτρα προστασίας της υγείας μας. Μέτρα ασφάλειας της ζωής μας. Πρωτόκολλα που θα εφαρμόζονται κανονικά.   

Για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Στα πλαίσια της σημερινής Πανελλαδικής δράσης που κάλεσαν 47 σωματεία του κλάδου το Συνδικάτο μας , τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,  πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Λίμνη Αγίου Νικολάου. Στην κεντρική ομιλία,που έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Λασιθίου Μπανάκος Γιώργος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν αντέχουμε άλλο! Αυτό είναι το μήνυμα μας. Είναι το μήνυμα μας προς τους Ξενοδόχους, την Κυβέρνηση , και κάθε Κυβέρνηση προηγούμενη ή μελλοντική που θα αμφισβητήσει τα δικαιώματα μας.

Η ίδια φωνή διαμαρτυρίας βγαίνει σήμερα από το στόμα χιλιάδων εργαζομένων  σε όλη τη χώρα από 47 σωματεία του Κλάδου, με αυτό το αίτημα χιλιάδες εργαζόμενοι θα ξαναβγούμε στο δρόμο στις 20 Απρίλη και δεν σταματάμε εδώ , όπως δεν σταματήσαμε μέχρι τώρα. Να πάμε όλοι στη δουλειά γιατί αυτό είναι το αναγκαίο να γίνει , το δίκαιο αλλά και το ρεαλιστικό» Επίσης πρόσθεσε: «Δεν δεχόμαστε να θυσιάσουμε τη ζωή μας  , το μισθό μας , το ωράριο μας για την ανάκαμψη της κερδοφορίας μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η κερδοφορία είναι που χτίστηκε στις δικές μας πλάτες με πάνω από 20 δις τζίρο τα τελευταία χρόνια μόνο στη Κρήτη και πάνω από 120 δις συνολικά»

Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται σαν συνέχεια των δεκάδων κινητοποιήσεων που έγιναν από  το Συνδικάτο μας όλο το προηγούμενο διάστημα αποδεικνύοντας ότι δεν κάνουμε πίσω από το να παλεύουμε οργανωμένα για δικαιώματα και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. 

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας και καλούμε σε νέα κινητοποίηση στις 20 Απρίλη 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης του κλάδου που αποφάσισε η Ομοσπονδία μας.

 Όλοι στη πρωτομαγιάτικη πανελλαδική απεργία και στη μάχη για την προετοιμασία αυτής με συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.  

 

 

Ομιλία Προέδρου Συνδικάτου  Γιώργου Μπανάκου

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία , εργαζόμενοι στον επισιτισμό , στον τουρισμό

Μάγειρες, ζαχαροπλάστες, σερβιτόροι , καμαριέρες , ντελιβεράδες από την Κρήτη μέχρι τον Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο αποφασίσαμε σήμερα να βγούμε στο δρόμο φωνάζοντας

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  , επαναπρόσληψη όλων στις επιχειρήσεις μας –  με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εφαρμογή των ΣΣΕ μας. Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά , ούτε ένα ευρώ μείωση μισθού, ούτε μια ώρα παραπάνω απλήρωτης εργασίας.

Δεν αντέχουμε άλλο! Αυτό είναι το μήνυμα μας. Είναι το μήνυμα μας προς τους Ξενοδόχους, την Κυβέρνηση , και κάθε Κυβέρνηση προηγούμενη ή μελλοντική που θα αμφισβητήσει τα δικαιώματα μας.

Η ίδια φωνή διαμαρτυρίας βγαίνει σήμερα από το στόμα χιλιάδων εργαζομένων  σε όλη τη χώρα από 47 σωματεία του Κλάδου, με αυτό το αίτημα χιλιάδες εργαζόμενοι θα ξαναβγούμε στο δρόμο στις 20 Απρίλη και δεν σταματάμε εδώ , όπως δεν σταματήσαμε μέχρι τώρα!!

Να πάμε όλοι στη δουλειά γιατί αυτό είναι το αναγκαίο να γίνει , το δίκαιο αλλά και το ρεαλιστικό !!!!

Γιατί δεν αντέχουμε να ζούμε με επιδόματα , Ένα χρόνο τώρα με 9 ευρώ από το κράτος και αυτά να μας λένε ότι τώρα τελειώσαν.

Δεν αντέχουμε να ζήσουμε άλλο όπως το φετινό χειμώνα, μέσα στην αγωνία και το άγχος πότε θα μπει το ταμείο, γιατί καθυστερεί; αν θα επεκταθεί ή όχι , γιατί απορρίφθηκαν οι αιτήσεις μας από τις μύριες προϋποθέσεις που μπαίνουν και άλλα τέτοια που ζήσαμε και ζούμε ακόμη και σήμερα.

Γιατί δεν αντέχουμε την κοροϊδία, τα κροκοδείλια δάκρυα του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου για την χαμένη περσινή σεζόν. Είναι απαρηγόρητοι οι καημένοι!! 

Δεν δεχόμαστε να θυσιάσουμε τη ζωή μας  , το μισθό μας , το ωράριο μας για την ανάκαμψη της κερδοφορίας μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η κερδοφορία είναι που χτίστηκε στις δικές μας πλάτες με πάνω από 20 δις τζίρο τα τελευταία χρόνια μόνο στη Κρήτη και πάνω από 120 δις συνολικά. 

Αυτή η κερδοφορία είναι που δεν θίχτηκε στιγμή μέσα στη πανδημία για να καλυφτεί το εισόδημα μας, να διασφαλιστεί η υγεία μας!! Για επενδύσεις;;; έδωσαν 170 εκατομμύρια το 2020. Για ανακαινίσεις;;;  έδωσαν 1 δις ευρώ . Για όλους εμάς που λειτουργούμε τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά τόσα χρόνια ρεκόρ και ανάπτυξης;;;  δεκάρα τσακιστή από τον Μάρτη ως σήμερα!!! 15 νομοθετικές πράξεις πέρασε η Κυβέρνηση τους πρώτους 5 μήνες ικανοποιώντας με απίστευτη ταχύτητα τα “θέλω” και τα αιτήματα τους. Αντίθετα οι εργαζόμενοι χωρίς ταμείο ανεργίας για να λάβουν μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τον Γενάρη – Φλεβάρη χρειάστηκαν να περάσουν 2 μήνες και να βγουν δύο ΚΥΑ και ακόμα περιμένουμε τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές!

Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά λοιπόν ! Από 25 Μάη όλοι πίσω στη δουλειά! Επαναπρόσληψη όλων όπως ορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας.  

Γιατί δεν αντέχουμε άλλο ο ένας εργαζόμενος να βγάζει τη δουλειά δυο και τριών . Να βγάζουν από τη μύγα ξύγκι!  Οι σερβιτόροι να τρέχουν από πόστο σε πόστο να καλύψουν κενά, η καμαριέρα  να καθαρίζει συνεχώς περισσότερα δωμάτια και χώρους και όλοι να αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό , χωρίς διάλειμμα , χωρίς ανάσα. Αυτό γίνεται χρόνια αλλά και πέρσι παρόλο τη χαμηλή κίνηση. 3 -Σπαστα ωράρια δουλέψαμε. Σωρείες καταγγελιών απο συναδέλφους που δούλευαν μόνοι τους τμήματα με 12ωρα δουλειά και μάλιστα  στα χλιδάτα 5στερα ξενοδοχείο.

Αν εφαρμοζόταν το 5ήμερο – 8ώρο με αξιοπρεπείς μισθούς, ξέρουμε πολλοί καλά ότι αρκετοί  συνάδελφοι μας δεν θα ήταν άνεργοι ή δεν θα περίμεναν πάνω από το ακουστικό τους να τους φωνάξουν για δουλειά  Ιούλη – Αύγουστο το πολύ.

Ούτε μια απλήρωτη υπερωρία παραπάνω στη δουλειά.  Στη πράξη θα καταργήσουμε “τους διακαής πόθους” της εργοδοσίας για κατάργηση του 8ώρου και επιβολή του 10ωρου που έρχεται να γίνει νόμος στο προσεχές σχέδιο Χατζηδάκη, πιθανόν πριν ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Απαντάμε με απεργία όποτε τολμήσει να έρθει στη βουλή αυτό το αντεργατικό τερατούργημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψετε για άλλη μια φορά την πανδημία σε πρόσχημα για να καταργήσετε δικαιώματα όπως το 8ώρο που έχουν κατακτηθεί με ποταμούς αίματος 101 χρόνια τώρα στη χώρα μας, 135 χρόνια μετά το Σικάγο.

Και στο τέλος τέλος  εμείς πληρώσαμε πολλά , και δεν είμαστε εμείς που ευθυνόμαστε για τη σημερινή κατάσταση στον Τουρισμό, αλλά το  σύστημα, οι μηχανισμοί και οι εκφραστές του. Το γεγονός ότι οι διακοπές αποτελούν ένα πανάκριβο εμπόρευμα.

Γιατί ο τουρισμός από βαριά βιομηχανία παραμένει ο βαριά “άρρωστος” , ευάλωτος σε φυσικές καταστροφές, παιχνίδια μονοπωλίων όπως η χρεοκοπία της Thomas Cook,  πανδημίες, αλλά και στις συνέπειες των ανταγωνισμών, των πολέμων για το ποιος θα κυριαρχήσει στις ζωές όλων των λαών του κόσμου.

 Γιατί ο τουρισμός σήμερα δεν δίνει χώρο για την αναψυχή και τις διακοπές του ντόπιου λαού, των οικογενειών μας. Η δίψα των tour operators για κερδοφορία , Τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που ορθώνονται κάθε χρόνο  το ένα δίπλα στο άλλο  και “κυνηγούν” μοναχά τα χοντρά πορτοφόλια ενώ όλοι εμείς δεν μπορούμε να περάσουμε ούτε  απ’ έξω, ευθύνονται για το ότι ο κλάδος γονάτισε με μιας μπροστά στη πανδημία.     

Στη τελική – τελική , Αν γίνονταν  μαζικά τεστ, αν υπήρχε δημόσια υποδομή σε νοσοκομεία (ΜΕΘ, κρεβάτια, φάρμακα) που να προστάτευε κι όχι να λειτουργούσε εκθετικά στην πανδημία, αν τα εμβόλια δεν ήταν στα χέρια μιας χούφτας φαρμακευτικών ομίλων με σκοπό την υπερκερδοφορία και τουρισμός θα υπήρχε και οι περιορισμοί θα ήταν από λιγότεροι ως καθόλου. 

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Να γυρίσουμε,  Όλοι στη δουλειά με όλα τα δικαιώματα μας απείραχτα . Αυτό σημαίνει επίσης, να πάμε να δουλέψουμε με μέτρα προστασίας της υγείας μας. Μέτρα ασφάλειας της ζωής μας. Πρωτόκολλα που θα εφαρμόζονται κανονικά. 

Θα συμφωνήσουμε με τους περισσότερους που θεωρούν αυτό το ζήτημα ως το πιο σημαντικό . Να έχουμε την υγεία μας. Να μην φοβόμαστε όσο γίνεται να πάμε στη δουλειά. Να γυρνάμε όσο γίνεται πιο ασφαλής, υγιής στην οικογένεια μας και όχι με το κίνδυνο να φέρουμε τον ιό στο σπίτι μας.

Ιδιαίτερα καταλαβαίνουμε τον φόβο και τα ερωτηματικά για το πως θα υποδεχτούμε χιλιάδες επισκέπτες σε λίγο καιρό,  πλάι με τις εικόνες των διαλυμένων δημόσιων νοσοκομείων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου, με τις μαρτυρίες των γιατρών που δεν προλαβαίνουν τα περιστατικά, τους πάνω από 100 ασθενείς που περιμένουν εκτός ΜΕΘ, χιλιάδες κρούσματα ,  δεκάδες θανάτους καθημερινά , την ώρα που το μόνο που λειτουργεί άψογα είναι η αποθέωση της Ατομικής ευθύνης και  οι ιδιωτικές κλινικές που διαθέτουν άδειες ΜΕΘ και περιμένουν ακόμη πελάτες….

Τα συνδικάτα μας, τα σωματεία μας 13 μήνες τώρα γι αυτό φωνάζουν: 

Για να γίνουν προσλήψεις μαζικές στις επιχειρήσεις μας και όχι με το σταγονόμετρο.   Για να είναι όλα τα πόστα επανδρωμένα ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε με τη μάσκα , να φροντίζουμε τη καθαριότητα , την απολύμανση, την ατομική μας ασφάλεια. 

Για  αυτό  φωνάζουμε να στελεχωθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας , να φτιαχτεί Τεχνητό Τμήμα, για να ελεγχθούν τα πρωτόκολλα που ορίζουν οι ειδικοί πριν γίνουνε κουρελόχαρτα και “λάστιχο” στα χέρια της εργοδοσίας , για να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες περσινών περιστατικών.

Γι αυτό φωνάζουμε ένα χρόνο τώρα για ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, για να προσληφθούν γιατροί, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας ειδικά στις τουριστικές περιοχές.  Για να επιταχτούν και ενταχθούν όλες οι υποδομές ιδιωτικές κλινικές και προσωπικό σε ένα κεντρικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα και κερδοσκοπία. Γι’ αυτό το Συνδικάτο μας πρωτοστάτησε στην αλληλεγγύη και συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών της περιοχής μας. 

Για αυτό φωνάζουμε για ταχύτερο εμβολιασμό με αποτελεσματικά, ασφαλή και δωρεάν εμβόλια. Μαζικά Τεστ με ευθύνη του Κράτους και της Εργοδοσίας  και δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους εργαζόμενους για να γνωρίζουν αν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Άδεια με αποδοχές και πλήρη ασφάλιση για όσους νοσήσουν μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή στην εργασία. 

Να πούμε βέβαια , ότι είναι άλλο ζήτημα ο προβληματισμός που αναπτύσσεται  για το  εμβόλιο μεταξύ εργαζομένων μια συζήτηση που πρέπει να διαπνέεται από την θέληση μας άμεσα να γίνει ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για την προστασία της υγείας μας και άλλο ζήτημα η δήθεν πρεμούρα των μεγαλοξενοδόχων για την εμβολιασμό, που από πίσω κρύβεται μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν προσωπικό , να απολύσουν εργαζόμενους . Αυτή η επίθεση δεν πρέπει και δεν θα γίνει ανεκτή από το εργατικό κίνημα.  

Δίχως όλα αυτά που φωνάζουμε ένα χρόνο τώρα, θα ζούμε ξανά τις παλινωδίες της Κυβερνητικής διαχείρισης , το άνοιξε-κλείσε των επιχειρήσεων και θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα.

Συνάδελφισες – Συνάδελφοι

Την ίδια ώρα που όλοι αναρωτιόμαστε πότε θα ανοίξουμε , πως θα ανοίξουμε , αν θα δουλέψουμε και αν θα κινδυνέψει η υγεία μας έχουμε να αναμετρηθούμε  με οξυμένα προβλήματα επιβίωσης.

Για πολλούς το εισόδημα έχει εξανεμισθεί, ζουν με δανεικά. Αρκετοί περιμένουν ακόμη τα μέτρα στήριξης και τα επιδόματα που έχουν αποφασιστεί πριν από μήνες.

Όλοι μας, περιμένουμε να πιάσουμε δουλειά, να δούμε το μισθό να μπαίνει στο λογαριασμό μας. Οι ξενοδόχοι τους περισσότερους από όσους υπολογίζουν τους λένε, “ καλό Ιούνη”  που σημαίνει ότι θα δούμε τα πρώτα χρήματα ένα μήνα μετά δηλαδή σε 3 μήνες από τώρα!!!

Τι θα κάνουμε ; Θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια; Θα αφήσουμε τα σπίτια στα αρπακτικά νύχια των τραπεζών; Το νερό το ρεύμα τα χρέη σε εφορία , τράπεζες, σε δημοτικά τέλη κλπ να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό μας;;;  

Στο ίδιο καζάνι, λίγο πάνω λίγο κάτω βρίσκονται και όλοι αυτοί οι δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι μικροί επιχειρηματίες της εστίασης που ζουν στη καλύτερη με 534 ευρώ και την αγωνία αν με το άνοιγμα θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν . Τους απλώνουμε το χέρι και τους καλούμε να αγωνιστούμε πλάι πλάι για μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, απαλλαγή από χρέη και κούρεμα οφειλών. 

Τα προηγούμενα 37 δις ευρώ που αυξήθηκαν σε 57 δις κρατικής στήριξης  στους επιχειρηματικούς ομίλους από τη βαριά λαϊκή φοροληστεία και το μεγαλύτερο μέρος από τα 120 δις ταξιδιωτικά έσοδα της τελευταίας εφταετίας, που παραμένουν στα σεντούκια των μεγαλοξενοδόχων φτάνουν και περισσεύουν  για να μη μείνει κανείς εργαζόμενος ή φτωχός αυτοαπασχολούμενος δίχως τα απαραίτητα για να ζήσει και να εξασφαλιστεί η υγεία του λαού. 

Εδώ και τώρα να στηριχθούν ουσιαστικά οι άνεργοι με ταμείο ανεργίας 600 ευρώ για όλους μέχρι να αρθούν τα μέτρα. Αναπλήρωση του κλαδικού μισθού μας και όχι τα σημερινά ψίχουλα, για όσων οι επιχειρήσεις που δούλευαν δεν ανοίξουν καθόλου.   

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι

Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλησαν να λογαριάσουν χωρίς εμάς αφήνοντας την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου δίχως κανένα μέτρο στήριξης. Νόμιζαν ότι θα βρουν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με μιας από όσα δικαιώματα μας απέμειναν.

Δεν μείναμε απαθής. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, με μάσκες και αποστάσεις διαδηλώσαμε για να μείνουμε όρθιοι και κερδίσαμε πολλά. 

Βάλαμε μπροστά την αλληλεγγύη και την ενότητα μας, δίχως αποκλεισμούς: 

Επιβάλαμε να δοθούν , τα 534 ευρώ των αναστολών με παράλληλη ασφάλιση από το κράτος. Να ενταχθούν όλοι στην  αναστολή, ανεξάρτητα αν έκαναν ή όχι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω του σωματείου, μονομερώς ξεπερνώντας το ζήτημα αν θα δεχόταν ή όχι οι ξενοδόχοι να κάνουν αυτοί τις δηλώσεις. Κερδίσαμε παρατάσεις στις αναστολές και στα επιδόματα ανεργίας, την χορήγηση των αποζημιώσεων άδειας και επιδομάτων αδείας, τα δώρα Χριστουγέννων.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να δώσουμε μια πιο μεγάλη μάχη βάζοντας μπροστά την ανάγκη μας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με υγεία! Με αυτό το κριτήριο αντιπαρατασσόμαστε  με όσους  υπέγραψαν ΣΣΕ με μειώσεις μισθών για μια σειρά χαμηλόμισθες ειδικότητες όπως η λατζέρηδες, οι καθαρίστριες , οι αποθηκάριοι κ.α. στην ουσία την εξαίρεση τους από την ΚΣΣΕ. Το επιχείρημα ότι βάζοντας “νερό στο κρασί μας” θα μας σεβαστούν , ότι κάνοντας θυσίες για το καλό του εργοδότη θα βλέπουμε και εμείς άσπρες μέρες έχει αποδειχτεί από την ΣΣΕ του 2012 ότι μόνο σε συνεχόμενες μειώσεις δικαιωμάτων οδηγεί την ίδια ώρα που οι ανάγκες μας αυξάνονται και η τεχνολογία και η επιστήμη μπορεί να εξασφαλίσει για όλους τους εργαζόμενους ευημερία και πρόοδο , μια πολύ καλύτερη ζωή!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων να παλέψουν για την εφαρμογή της ΚΣΣΕ χωρίς τους αποκλεισμούς και τις  εξαιρέσεις που μπαίνουν σε ένα πεδίο της. Να υπογραφεί εδώ και τώρα τ.ΚΣΣΕ !

Στις 20 του Απρίλη η Ομοσπονδία αποφάσισε να προκηρύξει Πανελλαδική Μέρα Κινητοποιήσεων σε κάθε πόλη της χώρας. Καλούμε  όλα τα σωματεία του κλάδου στο νομό μας για κοινή κινητοποίηση.  Έχουμε πείρα! Βάρεσε σιωπητήριο μετά τις 20 Μάη πέρσι. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο! 

Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σημάνει κλιμάκωση, περισσότεροι να μπουν στη μάχη , περισσότεροι να οργανωθούν στο σωματείο τους και πιο ενεργά να πάρουν μέρος στον αγώνα .  Στο χέρι του καθενός είναι να είναι μαζική και πετυχημένη. 

Όλοι λοιπόν στο δρόμο, για να μην μείνει κανείς μόνος του σε όλη αυτή την επίθεση που δεχόμαστε.

Όλοι στις 20 Απρίλη στη κινητοποίηση 11π.μ. στο Ε.Κ. Λασιθίου

Όλοι στη πρωτομαγιάτικη πανελλαδική απεργία και στη μάχη για την προετοιμασία αυτής με συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. 

Όλοι στον αγώνα χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση γιατί τώρα είναι η ώρα να ακουστούμε εμείς.

Share.

Comments are closed.