Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Κυκλάδων : Για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων του κλάδου στις 9 Απρίλη

0
image_pdfimage_print

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους κι ανέργους του επισιτισμού – τουρισμού που κινητοποιήθηκαν σήμερα, στις 9 Απρίλη, σε όλη τη χώρα διεκδικώντας προστασία του εισοδήματος, της υγείας και της εργασίας τους.

Στη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από τον ΕΦΚΑ Θήρας, στην οποία καλούσε το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας και την οποία στήριξε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Παραδόθηκαν ψηφίσματα στη διοίκηση του ΕΦΚΑ και στο Δήμο Θήρας, ενώ η κινητοποίηση συνεχίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας εργαζομένων του νοσοκομείου, με αιτήματα για ενίσχυση των αγροτικών ιατρείων, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου, παράταση των συμβάσεων των επικουρικών εργαζομένων που εν μέσω πανδημίας απολύονται.

Έγινε σαφές ότι η επιστροφή όλων των εργαζομένων στην δουλειά με όλα τα δικαιώματα, με συνθήκες υγείας και ασφάλειας, περνά μέσα από τη μαζική συμμετοχή και την οργάνωση των αγώνων, μέσα από τη δράση των σωματείων.

Με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των εργοδοτών διεκδικούμε:

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμία απόλυση.
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όσο είναι άνεργοι 600 ευρώ.
  • Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να υπολογιστούν και να «εμφανιστούν» τα ένσημα όλων των συναδέλφων που ήταν σε αναστολή.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά την προσπάθεια να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, να μπουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες για επιστροφή όλων στην δουλειά, με όλα τα δικαιώματα μας διασφαλισμένα.  

Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!

Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός!

Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία!

Μέτρα υγείας και ασφάλειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Share.

Comments are closed.