Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής: Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο μας καταγγέλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη και εντελώς αβάσιμη απόφαση που πήρε η πρόεδρος του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε βάρος του Θανάση Φωτόπουλου, προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου  Χάρτου για δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η δίκη έγινε με βάση ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», σε βάρος δύο εργαζομένων της επιχείρησης, καθώς και σε βάρος του Μάη Μεντή, επίσης εργαζόμενου στην επιχείρηση και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και του Θανάση Φωτόπουλου, σχετικά με δεκαήμερη απεργία που είχε γίνει στην επιχείρηση τον Ιούλη του 2019, ενάντια στην απόλυση του Μάη Μεντή.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στηρίζεται από κανένα στοιχείο και από καμία μαρτυρία. Το μόνο που κάνει είναι να συμβάλλει στη προσπάθεια να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, διακαής πόθος όλων των εργοδοτών.

Η δίωξη ήταν ταξική, συνδικαλιστική και τελικά δικάστηκε το ταξικό δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτοί είναι οι εργοδότες, το κράτος τους και η δικαιοσύνη τους, ταξική, και τέτοια απάντηση χρειάζεται να πάρουν, ταξική με κλιμάκωση των αγώνων ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα.

Χαιρετίζουμε τη στάση των εργαζομένων στην επιχείρηση που απέργησαν για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...