Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής: Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο μας καταγγέλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη και εντελώς αβάσιμη απόφαση που πήρε η πρόεδρος του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε βάρος του Θανάση Φωτόπουλου, προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου  Χάρτου για δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η δίκη έγινε με βάση ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», σε βάρος δύο εργαζομένων της επιχείρησης, καθώς και σε βάρος του Μάη Μεντή, επίσης εργαζόμενου στην επιχείρηση και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και του Θανάση Φωτόπουλου, σχετικά με δεκαήμερη απεργία που είχε γίνει στην επιχείρηση τον Ιούλη του 2019, ενάντια στην απόλυση του Μάη Μεντή.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στηρίζεται από κανένα στοιχείο και από καμία μαρτυρία. Το μόνο που κάνει είναι να συμβάλλει στη προσπάθεια να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, διακαής πόθος όλων των εργοδοτών.

Η δίωξη ήταν ταξική, συνδικαλιστική και τελικά δικάστηκε το ταξικό δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτοί είναι οι εργοδότες, το κράτος τους και η δικαιοσύνη τους, ταξική, και τέτοια απάντηση χρειάζεται να πάρουν, ταξική με κλιμάκωση των αγώνων ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και εργατικά δικαιώματα.

Χαιρετίζουμε τη στάση των εργαζομένων στην επιχείρηση που απέργησαν για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Περισσότερα

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας: Παράταση των αρχαιρεσιών

Οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας θα λάβουν παράταση...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Τιμούμε αγωνιστικά και μαχητικά την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Τιμούμε αγωνιστικά και μαχητικά Την 8η Μάρτη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Βαδίζουμε στα χνάρια των μεγάλων...

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των Καλλιτεχνών και απ’ ότι φαίνεται...