Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής : Καταγγελία-Απάντηση στο Υπ.Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ 48 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΕ “ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ”.

 Η στάση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τους διανομείς, είναι τουλάχιστον επικίνδυνη και απαράδεκτη.

Αντί το Υπουργείο να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων και των σωματείων τους. Αντί να απαγορεύεσει την διανομή με μηχανάκι σε συνθήκες παγετού , σε συνθήκες που ούτε καν τα αυτοκίνητα δε μπορούν να κυκλοφορήσουν , κάνει απλές συστάσεις στους εργοδότες.

Κάνει συστάσεις σε αυτούς που μέχρι σήμερα δεν τηρούν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, που επιβάλλουν στους εργαζόμενους διανομείς να δουλεύουν με ασυντήρητα οχήματα, μεταφέροντας όλο το κόστος σε αυτούς. Το Υπουργείο κάνει συστάσεις σε αυτούς που ευθύνονται για τα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα διανομέων σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτούς που ευθύνονται για το χθεσινό εργατικό ατύχημα διανομέα στο κέντρο της Αθήνας, που μέχρι σήμερα το πρωί καλούσαν για δουλειά τους διανομείς , απειλώντας τους ότι θα χάσουν το μεροκάματο που είναι τόσο αναγκαίο για να τα βγάλουν πέρα.   

Οι συστάσεις που κάνει η κυβέρνηση, στην ουσία ωθούν τους εργοδότες να ενεργήσουν κατα το δοκούν.

Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει τη πρώτη ευθύνη για τις θανατηφόρες συνθήκες εργασίας των διανομέων.

Απαιτούμε ακόμα και τώρα , μπροστά στις συνθήκες του παγετού και για τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση και το Υπουργείο να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Για να μην μετρήσουμε ακόμα περισσότερα εργατικά ατυχήματα.

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες τώρα να πάρουν μέτρα για τη προστασία και ασφάλεια των διανομέων.

Απαιτούμε:

  • Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία ,χωρίς καμία αλλαγή στα μισθολογικά  δικαιώματα των διανομέων.
  • Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας .
  • Να ενταχτούν στα Βαρεα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν  με την ειδικότητα του διανομέα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας – Σωματεία Αττικής: Πρόσκληση σε εκδήλωση ημερίδα 8 Μάρτη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΗΜΕΡΙΔΑ «Δυναμώνουμε τον αγώνα για προστασία της εργαζόμενης γυναίκας και μέτρα υγείας &  ασφάλειας στους...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Εμπνεόμαστε από την ιστορία του γυναικείου και εργατικού κινήματος

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και στην ανισοτιμία

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΙΜΙΑ Σας προσκαλούμε: Την Κυριακή 8 Μάρτη στις...