Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής : Η σιωπή έσπασε για άλλη μια φορά

image_pdfimage_print

Η ΣΙΩΠΗ ΕΣΠΑΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

 ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι απεργιακές συμβολικές δράσεις των σωματείων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Από το πρωί οι απεργιακές επιτροπές του Συνδικάτου και των επιχειρησιακών σωματείων έξω από τους χώρους δουλειάς έστειλαν το μήνυμα για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία ότι τα Συνδικάτα του κλάδου είναι όρθια και οργανώνουν την πάλη τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δε θα δεχτούμε να θυσιάσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας , για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε να καλυφθούν έστω και τώρα,  τα τεράστια κενά  σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και υλικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας , να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν νέες μονάδες (π.χ. Κ.Υ και Νοσοκομεία) με προσωπικό και εξοπλισμό.

Όλες οι υπηρεσίες των νοσοκομείων να λειτουργήσουν με ευθύνη του κράτους, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα νοσοκομεία. Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι και δουλεύουν μέσω εργολαβίας (μάγειρες, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες).

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση , για τη κατάργηση του 8ωρου, την απαγόρευση της απεργίας σε περίοδο πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας , είναι αιτία πολέμου.

Δε θα δεχτούμε να βγάλουμε το χειμώνα με τα ψίχουλα , την ώρα που εκταμιεύονται εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία για να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί, που θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια από τη δική μας δουλειά .  

Η σημερινή συμβολική κινητοποίηση έστειλε μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους σε εστιατόρια, καφέ, Ξενοδοχεία και  catering: Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην Υγεία, στη δουλειά με δικαιώματα .  Ο μόνος δρόμος είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα, να οργανωθούμε και να παλέψουμε για τη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για να είμαστε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Προχωράμε στην οργάνωση νέων κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων σε Ξενοδοχεία και εστιατόρια, κόντρα στην επίθεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Τα σχέδιά τους για τη νέα μείωση μισθών μέσα από τη Συλλογική Σύμβαση των Ξενοδοχείων , να καταργήσουν την άδεια, το επίδομα αδείας, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα δεν  θα περάσει.

 

Comments are closed.