Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής :Απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ  στα CoffeeIsland !

0
image_pdfimage_print

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία σε κατάστημα (franchise) καφεστίασης της γνωστής αλυσίδας CoffeeIsland στην Δάφνη (Αλκίνοου 2 και Εθνάρχου Μακαρίου), που με την ανεύθυνη στάση της επιτρέπει την διασπορά του COVID-19!

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ  στα CoffeeIsland !

Απαιτούμε να σταματήσουν οι εκδικητικές απολύσεις, η τρομοκρατία!

Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό σε γνωστή αλυσίδα εστίασης που αποδεικνύει ότι η υπεύθυνη στάση των εργαζομένων συγκρούεται με τα πρωτόκολλα του κέρδους  της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Μετά από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα συναδέλφου στο κατάστημα, η αμέλεια της εργοδοσίας να τηρήσει τα  προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που απαιτούνται με βάση τον ΕΟΔΥ, έχει ως αποτέλεσμα την μετάδοση του ιού σε όλο και περισσότερους συναδέλφους του καταστήματος. Όποιος συνάδελφος αντιστάθηκε και αρνήθηκε να εργαστεί υπό αυτό το καθεστώς απαιτώντας να τηρηθούνε τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ απολύθηκε. Αυτή η απαράδεκτη τακτική δεν είναι μεμονωμένη αλλά τείνει να γίνει καθεστώς στον κλάδο, βάζοντας σε κίνδυνο συναδέλφους, συγγενείς και κοινωνία. Πατάει πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμορφώνουν εδώ και καιρό κυβέρνηση κι εργοδοσία.

Επιβεβαιώνεται το μεγάλο κενό που υπάρχει με ευθύνη του κράτους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων υγιεινής κι ασφάλειας , το πρωτόκολλο υγιεινής , τις σχέσεις εργασίας, εν μέσω πανδημίας. Για αυτά τα κενά υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες.

Φαίνεται καθημερινά, ότι η υγεία μας και τα δικαιώματα μας κινδυνεύουν αποκλειστικά από την αρρωστημένη ανάγκη για κερδοφορία των επιχειρηματιών και όχι από την «κακή συγκυρία λόγω της πανδημίας».

Απέναντι σε αυτό το εργασιακό καθεστώς που χτίζουν διαχρονικά εργοδοσία και κυβερνήσεις, εμείς χτίζουμε αντισώματα. Στεκόμαστε ενωμένοι με επίκεντρο τις ανάγκες μας και δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα μας για την διασφάλιση της υγείας μας ,τη δουλειά, τη ζωή μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση,  να γραφτούν στο συνδικάτο, να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα μέσα στην εταιρεία για να παρθούν  άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας και στο εν λόγω κατάστημα! Να διασφαλίσουμε δουλειά με δικαιώματα, 5ήμερο – 8ωρο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας για όλες τις ειδικότητες. Θα βγούνε γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τρομοκρατία κι εκβιασμούς θα υποχωρήσουμε!

 

Share.

Comments are closed.