Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής : 12 Μάη όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο 7μ.μ. στα Προπύλαια

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ, 7 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση με τη μορφή «κατεπείγοντος» φέρνει προς συζήτηση στις 10 Μάη, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή, το κείμενο της νέας Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις (MDCA), που αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα.

Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας, πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά τα ιμπεριαλιστικά παζάρια και τους ανταγωνισμούς, την εμπλοκή και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο με τη δυσβάσταχτη ακρίβεια στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα και ρεύμα – αέριο-φωτιά, εμπλέκουν περισσότερο την χώρα μας μετατρέποντας την σε στόχο για να εξυπηρετηθούν τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Τέτοιου είδους σχέδια και ανταγωνισμού και με παρόμοια προσχήματα ,είναι που έπνιξαν στο αίμα τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Συρίας. Ανταγωνισμοί που οι λαοί εκεί πλήρωσαν με χιλιάδες νεκρούς και κύματα προσφύγων, ενώ οι λαοί των υπόλοιπων χωρών πλήρωσαν και πληρώνουν με την ακρίβεια, τις μειώσεις μισθών, τον αυταρχισμό στο όνομα “των ανθρωπιστικών” πολέμων του ιμπεριαλισμού.

Οι επικλήσεις τους στο συναίσθημα με λέξεις όπως “δημοκρατία”, “ελευθερία”, “αντιφασισμός”, “αλληλεγγύη” είναι τόσο υποκριτικές όσο και όταν μιλάνε για προστασία του λαού μας από την πανδημία ή την ακρίβεια.

Δε πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τα επιχειρήματα για δήθεν “αμυντικά οφέλη” της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας που θυμίζουν ανέκδοτο όταν οι τουρκικές παραβιάσεις φτάνουν σιγά σιγά στην Κέρκυρα και ο υπουργός Άμυνας παραδέχεται ότι “δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις το Συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Απαιτούμε

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα. Να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές- να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Περισσότερα

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου: Απαιτούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ...

Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής: Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17 Απρίλη

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ Να μην λείψει...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων: Kάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ, 11.00 π.μ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Η απεργία...