Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας – Για την πρώτη μέρα απεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων – Κλιμάκωση με 48ωρες απεργίες

Δημοσιεύτηκε στις

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κλιμακώνουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις με 48ωρες απεργίες.

Αυτή είναι η απάντηση μας στους δυνάστες των εργαζομένων της Κέρκυρας και σφετεριστές της τουριστικής οικονομίας, ξενοδόχους.

-Αυτοί , που παραβιάζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο , (με πρώτους και καλύτερους τα μέλη του Διοικητικού τους Συμβουλίου) και επικαλούνται την Πανελλαδική ΣΣΕ , για να μην αυξήσουν τους μισθούς.

-Αυτοί ,  που έχουν μετατρέψει τα ξενοδοχεία σε σύγχρονες γαλέρες με εργατικά ατυχήματα και λιποθυμίες ,  που στύβουν καθημερινά τους εργαζόμενους, μιλάνε για σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων.

-Αυτοί ,  που σήμερα στο LOUIS KERKYRA GOLF ,έφεραν ‘’ιδιωτικούς στρατούς’’ πιστεύοντας μάταια, πως θα τρομάξουν τους απεργούς εργαζόμενους, μιλούν για σεβασμό των θεσμών και της νομιμότητας.

-Αυτοί , που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ληστεύοντας τον κόπο και τον ιδρώτα τους , ζητούν εργασιακή ειρήνη για να συνεχίσουν ανενόχλητοι να οξύνουν την εκμετάλλευση.

-Αυτοί που κορδώνονται και κομπάζουν για το ‘’κερκυραϊκό τουριστικό προϊόν’’, για την ‘’Κέρκυρα  την ναυαρχίδα του τουρισμού’’ , για την σπουδαία επιχειρηματικότητα και την τουριστική ανάπτυξη, υπεραμύνονται της Πανελλαδικής ΣΣΕ και ισχυρίζονται ότι δεν συντρέχουν λόγοι απόκλισης από την ΣΣΕ όλης της χώρας και ότι η ομοιόμορφη εφαρμογή της ΣΣΕ , διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό .

Είναι αυτοί που θέλουν δηλαδή να ισχύει η ίδια σύμβαση για την Κέρκυρα, την Αμαλιάδα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη , την Καρδίτσα , την Λειβαδιά ,την Κομοτηνή, τις Σέρρες , το Αγρίνιο, την Άρτα  και άλλους τέτοιους ‘’όμοιους’’ τουριστικούς προορισμούς , με  την Κέρκυρα.

Οι Ξενοδόχοι που μαζί με τα άλλα αρπακτικά , τους tour operator , έχουν επιβάλλει την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και την καθολική επικράτηση του all inclusive, έχουν το θράσος να μιλάνε για υγιή ανταγωνισμό και προστασία του τουριστικού προϊόντος .

Αυτοί λοιπόν οι αχόρταγοι,  που για τα κέρδη δυσφημούν σε κάθε ευκαιρία τον τόπο μας και τον τουρισμό , σήμερα έλαβαν άλλη μία απάντηση στην αξίωση τους να αναστείλουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις .

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες  γιατί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά την εκμετάλλευση και τις ‘’αλυσίδες’’ που μας έχουν φορέσει.

Σήμερα στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο , αύριο στο αεροδρόμιο και όπου χρειαστεί για να τσακιστεί η αδιαλλαξία , το θράσος και η ασυδοσία τους.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...