Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας – Απεργία στο ξενοδοχείο AQUALAND και 48ωρες απεργία στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας

0

Ξανά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο δρόμο , αυτή την φορά με 24ωρη απεργία στο ξενοδοχείο AQUALANT RESORT  στoν Αγ. Ιωάννη .

Η εργοδοσία με απύθμενο θράσος που εδράζει στην καθοδήγηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας , την ανοχή των κρατικών μηχανισμών ελέγχου του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ , έχει επιβάλλει εδώ και χρόνια την εργασία κατά τις ημέρες των ρεπό, χωρίς να βάζει ούτε ένσημο  πάνω από τα 25 συμβατικά.

Την ίδια ώρα πληρώνει , όποτε πληρώνει , με δική της ‘’τιμολόγηση’’ τα δεδουλευμένα ρεπό , εκτός του συμβατικού τρόπου πληρωμής του μισθού.

Την τακτική αυτή εφαρμόζουν και ορισμένα ξενοδοχεία του σκληρού πυρήνα της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας , παραβιάζοντας έτσι την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων ,  που προβλέπει τις προϋποθέσεις και τον τρόπο αμοιβής – ασφάλισης της εργασίας σε ημέρες ρεπό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας η οποία συχνά –πυκνά επικαλείται την κλαδική ΣΣΕ,  για να αποφύγει την υπογραφή τοπικής ΣΣΕ, να επιβάλλει στα μέλη της την πιστή εφαρμογή της και να μην μείνει στις προφορικές ‘’δεσμεύσεις’’ του πρόεδρου της.

Οι εργαζόμενοι του  AQUALANT RESORT ,  όπως και οι εργαζόμενοι όλων των ξενοδοχείων,  θα συνεχίσουν την μάχη μέχρι την ικανοποίηση τόσο των ειδικότερων (κατά ξενοδοχείο) , όσο και των γενικών αιτημάτων τους για:

Εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων (ωραρίων ,διαλειμμάτων, πρόγραμμα ΡΕΠΟ) και όλων των άλλων διατάξεων -Διόρθωση μισθοδοσιών  και ασφαλιστικής κάλυψης

-Προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

-Καθιέρωση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας με περιορισμό του όγκου δουλειάς  που καλούνται να βγάλουν οι εργαζόμενοι.

-Υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ και επιχειρησιακών ΣΣΕ

Κλιμακώνουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις με τα παραπάνω αιτήματα προκηρύσσοντας: 

  1. 48ωρη απεργία στα ξενοδοχεία που εδρεύουν στην Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας , την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 και από ώρες 00.01 έως 24.00  ,  την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 και από ώρες 00.01 έως 24.00 .

 

  1. 48ωρη απεργία στα ξενοδοχεία που εδρεύουν στην Δημοτική Ενότητα Μελιτειέων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας , την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 και από ώρες 00.01 έως 24.00 και Σάββατο  30 Ιουλίου και από ώρες 00.01 έως 24.00
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.