Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής : Τρίτη 24 Σεπτέμβρη Απεργούμε

image_pdfimage_print

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ!

 Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα επιχειρησιακά σωματεία, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και την εργοδοσία .

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη βουλή νέο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο-σκούπα, δίνοντας νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο με τις διατάξεις που αφορούν τις Συλλογικές Συμβάσεις αλλά και την προσπάθεια να βάλουν το εργατικό κίνημα στο γύψο.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα προβλέπει για τις κλαδικές συμβάσεις ότι για να επεκταθούν και να καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου πρέπει να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου». Να μην θίγονται τα κέρδη τους!

Ενισχύουν για ακόμη μια φορά τις Ενώσεις Προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Ο κλάδος μας ήταν πρωταθλητής με εκατοντάδες τέτοιες ενώσεις που στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.

 Ταυτόχρονα ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας  δικαιώματα. Θα «αποφασίζει και θα διατάζει» κάνοντας κουρελόχαρτο τα καταστατικά των σωματείων και τις συλλογικές αποφάσεις, θα φακελώνει και θα δίνει τα στοιχεία των Συνδικάτων όπως και όπου θέλει!

Όσο για τις περιπτώσεις που οι εργοδότες δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές ο εργαζόμενος θα θεωρείται εξίσου υπεύθυνος με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται ένσημα. Αυτή η διάταξη ειδικά για τους εποχικούς εργαζόμενους, που είναι χιλιάδες στον κλάδο, μπορεί να σημάνει από απώλεια ασφαλιστικής κάλυψης μέχρι και το να μην έχει δικαίωμα να πάρει έστω και το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας.

Ξέρουν πολύ καλά ότι για να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων χρειάζεται να μην υπάρχει αντίσταση από τους εργαζόμενους και το λαό.  

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να περιορίσει ακόμα περισσότερο την οργανωμένη δράση των εργαζομένων. Σε διατεταγμένη υπηρεσία, με εντολή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων-συνεχίζοντας τη βρώμικη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ- θέλουν να επιβάλουν τη παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στις οργανώσεις των εργαζομένων. Θέλουν να επιβάλουν στα σωματεία την παρουσία των ίδιων των εργοδοτών και των ανθρώπων τους για να τα αποδυναμώσουν. Θέλουν κάνουν όλα τα σωματεία παραμάγαζα της εργοδοσίας.

Αυτό είναι το λεγόμενο «φιλικό περιβάλλον» προς τις επενδύσεις που έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση, ή «το κέρδισμα της εμπιστοσύνης» των μεγάλων στρατηγικών επενδυτών» όπως λέει η ΝΔ.

 ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ!

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Μπροστά στον ανταγωνισμό για τα κέρδη, είναι έτοιμοι να κατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, σε όλους τους τομείς.

Επενδύουν στη λογική του μικρότερου κακού, στη λογική της αναμονής και των μειωμένων απαιτήσεων, για να περάσουν τη πολιτική τους αναίμακτα, χωρίς να κουνιέται φύλλο.

Ετοιμάζουν τη νέα μεγάλη επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα, όπου στην ουσία προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης μέσω των επαγγελματικών ταμείων, τη μετατροπή της από κοινωνικό δικαίωμα σε ακριβό εμπόρευμα.

Λένε ψέματα ότι με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα αυξηθούν οι μισθοί μας. Η αλήθεια είναι ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ωφελήσει για άλλη μια φορά τους εργοδότες, όπου για αυτούς θα κοστίζει ακόμα λιγότερο η δουλειά μας και από την άλλη μεριά θα θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες στην υγεία και τη πρόνοια.

Την ίδια ώρα προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς: η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας ,  παραμένουν όλα τα χαράτσια και η φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών.

Αυτήν την πολιτική υπηρετούν σε διατεταγμένη υπηρεσία οι εργατοπατέρες – εργοδότες, μέσα στη ΓΣΕΕ. Έχουν συμφωνήσει να κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τα συνδικάτα καθηλωμένα μπροστά στο νέο αντιλαϊκό τσουνάμι, να περάσουν και οι αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με αντάλλαγμα να κρατήσουν τις θέσεις τους στη ΓΣΕΕ με κάθε τρόπο. Αυτή την πολιτική στηρίζει και η πλειοψηφία της Διοίκησης στην Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού, με διευθυντές και εργοδότες  να επιδιώκουν να εκλέγονται μέσα στα σωματεία για να τα ελέγχουν, να τα τραβούν με το μέρος τους.

 Άλλωστε είναι οι ίδιοι που αναφέρουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν ότι «η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της», είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης μέσω των επαγγελματικών ταμείων.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΕΡΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!

 

Με ενότητα και αλληλεγγύη να οργανώσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, απέναντι στα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ενάντια στις απολύσεις, τις αλλαγές των συμβάσεων, τη γενίκευση των εργολαβικών συνεργείων. Μπροστά στη λήξη της Συλλογικής Σύμβασης στα Ξενοδοχεία, να μπουν για συζήτηση σε όλους τους χώρους δουλειάς τα δίκαια αιτήματα μας για:

  • Υπογραφή και υποχρεωτική εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων σε Επισιτισμό και Ξενοδοχεία με ουσιαστικές αυξήσεις
  • 7ωρο 5ημερο 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικά – εργολαβικά συνεργεία.
  • Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ
  • Δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Comments are closed.