Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής :Οι εργοδότες των εστιατορίων Pink Flamingo και UBERNESS μήνυσαν εργαζόμενο

image_pdfimage_print

Οι εργοδότες των εστιατορίων Pink Flamingo και UBERNESS μήνυσαν εργαζόμενο που διεκδίκησε τα δεδουλευμένα των προσαυξήσεων για αργίες και νυχτερινά ωράρια!

Επιδίωξαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να εμποδίσουν κάθε διεκδίκηση που αφορά τα δικαιώματά τους. Αυτό το σκοπό είχε η απαράδεκτη και συκοφαντική μήνυση με την επιδίωξη της αυτοφώρου διαδικασίας,σε συνάδελφο μάγειρα μέλους του Συνδικάτου, που εργάζεται 2,5 χρόνια στην επιχείρηση PinkFlamingo στο Σύνταγμα, όπου τον περασμένο Γενάρη τελείωσε την στρατιωτική του θητεία, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα την εργασία του στο κατάστημα.

Ο συνάδελφος διεκδίκησε για τον ίδιο και τους συναδέλφους του να καταβάλλονται τα βραδινά, οι αργίες και οι υπερωρίες που για τη συγκεκριμένη εργοδοσία όπως και για πολλές άλλες στον κλάδο αυτές οι λέξεις είναι άγνωστες.

Από την μέρα που ο συνάδελφος διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του η εργοδοσία απείλησε όλο το προσωπικό να μην έχει επαφές μαζί του, ξεκίνησε να τον συκοφαντεί ότι δε κάνει καλά τη δουλειά του και για να πατήσουν και στους νόμους που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια εναντίον μας, του έστειλαν και εξώδικο, με συκοφαντίες για να νομιμοποιήσουν την εκδικητική απόλυση.

Η απόλυση αυτή, είναι άκυρη, παράνομη και οι εργαζόμενοι του κλάδου με το Συνδικάτο τους θα παλέψουν για να παρθεί πίσω και στην πράξη!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους συνολικά στον κλάδο, στα επισιτιστικά καταστήματα της Αθήνας,να καταδικάσουν αυτήν την άθλια, απαράδεκτη απόλυση της συγκεκριμένης εταιρίας, να παλέψουν όλοι μαζί για ζωή με δικαιώματα. Είναι πλέον ξεκάθαρο, μετά από την τεράστια κερδοφορία τα προηγούμενα χρόνια που πάτησε πάνω στην κατάργηση δικαιωμάτων, στην εντατικοποίηση, οι εργοδότες με τις πλάτες της Κυβέρνησης και του κατασταλτικού μηχανισμού, επιδιώκουν να φορτώσουν τα βάρη της νέας κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ Η ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PINKFLAMINGO
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ (ΑΡΓΙΕΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ) ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ PINKFLAMINGO ΚΑΙ UBERNESS.

Comments are closed.