Συνδικάτο Εγρατοϋπ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

0
image_pdfimage_print

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Συνάδελφοι,

          Το Σάββατο 15.5.2021, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, με διευρυμένο κάλεσμα στις Σωματειακές Επιτροπές του. Στην συνεδρίαση συζητήθηκε εκτενώς το νομοσχέδιο έκτρωμα , το σαρωτικό χτύπημα που έρχεται να φέρει, καθορίστηκαν οι δράσεις και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Συνδικάτου μας το επόμενο διάστημα.

           Το νομοσχέδιο έκτρωμα που επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση της ΝΔ , δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ολοκληρωτική ανατροπή στο σύνολο της ζωής του εργαζόμενου. Ο κλάδος μας είναι μέσα σε αυτούς , όπου το νομοσχέδιο θέτει στο επίκεντρο με τους εργοδότες να περιμένουν πως και πως να εφαρμόσουν τις αντεργατικές διατάξεις της 10ωρης εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, της κατάργησης της Κυριακάτικής αργίας, του χτυπήματος στην συνδικαλιστική δράση και τα εργατικά δικαιώματα. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις για την τηλεργασία , που λύνουν τα χέρια των εργοδοτών για το πώς θα την αξιοποιήσουν ακόμα καλύτερα, εντείνοντας την εκμετάλλευσή μας. Όλα αυτά πάνω στο έδαφος των ελαστικών μορφών απασχόλησης που νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ), των ατομικών συμβάσεων εργασίας, του διαχρονικού χτυπήματος σε μισθούς και όρους δουλειάς.

  Η εκμετάλλευση δεν διευθετείται

Καταργείται!

            Διαμηνύουμε σε κυβέρνηση και μονοπωλιακούς ομίλους, ότι με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη θα αντιπαλέψουμε τους  σχεδιασμούς τους. Στέλνουμε μήνυμα στην υποταγμένη πλειοψηφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και τους ακολούθους τους σε Ομοσπονδίες, πως οι εργαζόμενοι τους έχουν από καιρό προσπεράσει. Τέλειωσαν τα ψέμματα!

        Κόντρα το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν, στη ζωή λάστιχο χωρίς δικαιώματα που το ονομάζουν πρόοδο και σύγχρονο. Σύγχρονο για εμάς είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης αντί για όπλο ενάντια στα δικαιώματά μας , να χρησιμοποιείται για να κάνει πιο εύκολη την ζωή μας, να δουλεύουμε λιγότερο και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

          Το. Δ.Σ. Του ΣΕΤΗΠ αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις 

  • Κινητοποίηση την Παρασκευή 21/5, στις 18:30στο Υπουργείο Εργασίας
  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση  του Συνδικάτου μας, την Κυριακή 23/5, ώρα προσέλευσης 10:30
  • Απαντάμε με απεργιακή κλιμάκωση, να μην τολμήσει η κυβέρνηση της ΝΔ να καταθέσει το νομοσχέδιο.

 

 

Share.

Comments are closed.