Συνδικάτα Ν. Ηρακλείου : Πραγματοποιήθηκε ο αγωνιστικός εορτασμός για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

0
image_pdfimage_print

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο ο αγωνιστικός εορτασμός για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Τα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί Σύλλογοι έδωσαν μαζικό αγωνιστικό παρόν στην Πλατεία Ελευθερίας και χαιρέτισαν στη συγκέντρωση. Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση εκ μέρους των συνδικάτων έκαναν ο Γωνιανάκης Γιάννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και ο Βρύσαλης Δημήτρης, πρόεδρος το σωματείου ΠΑΓΝΗ. Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν στους συγκεντρωμένους τόνισαν πως «τα διδάγματα και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” και “Έξω αι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ” έχουν ιδιαίτερη αξία σήμερα και συνεχίζουν να εμπνέουν τη νεολαία, το λαό.»

(…) «Ιδιαίτερα σήμερα, τα συνδικάτα είναι αντιμέτωπα με τους νόμους των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική οργάνωση και να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες. Με το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη θέλουν να στείλουν την εργατική τάξη πίσω στο Μεσαίωνα για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.»

(…) «Την ώρα που η πανδημία μετρά 17.000 νεκρούς, αρνούνται να προσλάβουν γιατρούς για να μετατρέψουν το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια ακόμη μηχανή κέρδους για τους μεγαλοκλινικάρχες που θησαυρίζουν πάνω στα θύματα της πανδημίας.»

(…) «Τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία γίνονται πισίνες στις βροχές και τα παιδιά μας κάνουν μάθημα χωρίς δασκάλους και καθηγητές η Κυβέρνηση επιχειρεί την επιβολή της αστυνομοκρατίας και την επαναφορά του χωροφύλακα. Ενώ η συμφωνία για τις αμερικανονατοικές βάσεις που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να εφαρμόζει η Κυβέρνηση της ΝΔ έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε μια τεράστια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.»

        Ακολούθησε μαζικό συλλαλητήριο με παλμό και συνθήματα στους δρόμους του Ηρακλείου. Στο τέλος της πορείας δόθηκε το κάλεσμα για τη συνέχεια με συλλογικές, μαζικές διαδικασίες οργάνωσης της αντεπίθεσης και κλιμάκωσης του αγώνα για την υλοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, Συλλογικές Συμβάσεις, Αυξήσεις στους μισθούς, Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Τα συνδικάτα τώρα πρέπει να μπουν στην κλιμάκωση και προετοιμασία ενός πλατιού απεργιακού μετώπου.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» / ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ /

Share.

Comments are closed.