Συνδικάτα Ν. Ηρακλείου :Για τη σημερινή Απεργία

0
image_pdfimage_print

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων που είχαν δώσει απεργιακό ραντεβού στην Πλατεία Ελευθερίας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι έδωσαν αγωνιστική συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τις 6 Μάη κόντρα στην Κυβέρνηση της ΝΔ και την εργοδοσία που φέρνουν στη βουλή το νόμο – έκτρωμα.

Η μαζική παρουσία εργαζόμενων από δεκάδες κλάδους στο απεργιακό Συλλαλητήριο δίνει νέα δυναμική στον αγώνα ο οποίος θα κλιμακωθεί την επόμενη εβδομάδα με νέα απεργία.

Από νωρίς το πρωί τα σωματεία έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε εργοστάσια στη ΒΙ.ΠΕ.Η, στο κλάδο του εμπορίου, των τροφίμων – ποτών και στη χημική βιομηχανία, σε εμπορικά καταστήματα, στα μεγάλα εργοτάξια του Ηρακλείου και στο αεροδρόμιο Καστελλίου, στα ξενοδοχεία καθώς και στα νοσοκομεία. Ξεχωριστή μαζική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα του Jumbo ενάντια στις 3 εκδικητικές απολύσεις!

Στο Συλλαλητήριο παραβρέθηκαν δεκάδες μαζικοί φορείς και συνδικαλιστές, εργαζόμενοι από μεγάλους χώρους δουλειάς.  Ξεχώρισαν απεργοί εργαζόμενοι από τα μεγάλα εργοτάξια, τα ξενοδοχεία, τα Σούπερ Μάρκετ, μεγάλα εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις τροφίμων, εργαζόμενοι από τα δύο νοσοκομεία, εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ. 

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Βουρλιώτης Δημήτρης, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, ο Κριαράς Αντρέας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Βρύσαλης Δημήτρης, πρόεδρος του σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Σιώσιου Φωτεινή, γραμματέας των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ και ο Καρύδης, μέλος ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Την Κεντρική ομιλία έκανε ο Σαλούστρος Δημόκριτος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Από βήματος της απεργίας δόθηκε ηχηρό μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου αλλά και κλιμάκωσης για τη συνέχεια, ενώ καταγγέλθηκε για άλλη μία φορά η κατάπτυστη απόφαση του Προέδρου αλλά και μελών του ΔΣ του ΕΚΗ να σύρει δύο συνδικαλιστές της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μελών του ΔΣ του ΕΚΗ στα δικαστήρια καθώς όπως αναφέρουν «θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη τους!!» από την δημόσια κριτική που άσκησε το σωματείο μας για τη στάση τους, τις πρακτικές και τις ευθύνες τους σε μια σειρά ζητήματα..

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, τις συλλογικές διαδικασίες τους, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη συνέχεια. Να προχωρήσουν σε απόφαση για νέα απεργία ενάντια στο νόμο – έκτρωμα στις 16 Ιουνίου ! 

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα.

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.
  • Απαιτούμε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν εν’ μέσω πανδημίας, το λεγόμενο «μίνι εργασιακό» του κου Χατζηδάκη.
  • Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! – Το νομοσχέδιο να Αποσυρθεί ΤΩΡΑ!

 

   ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Share.

Comments are closed.