Συνδικάτα Μετάλλου και Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής: Σοβαρές παραβάσεις σε δύο επισκευαστικά συνεργεία

Δημοσιεύτηκε στις

Σε συνέχεια της καταγγελίας μας, σε επανέλεγχο που πραγματοποίησε την Τετάρτη 26/1/2023 η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας , περιοχής Περάματος – Σαλαμίνας , στο Δ/Ξ  OSCAR , όπου εκτελούνται επισκευαστικές εργασίες , διαπιστώθηκαν πάλι σοβαρές παραβάσεις από δύο  επισκευαστικά συνεργεία και συγκεκριμένα :

Στην Επιχείρηση Α & Ν ΓΙΑΓΙΑΣ ΟΕ δόθηκε παράβαση για ακάλυπτα ανοίγματα που υπήρχαν στο κατάστρωμα του Πλοίου χωρίς ρέλια, με άμεσο κίνδυνο για πτώσεις εργαζομένων με πολύ σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια και τη ζωή τους, για ηλεκτρικό τροχό κοπής χωρίς προφυλακτήρα, για τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων χωρίς μετασχηματιστή.

Στην Επιχείρηση CORAL CORROSION CONTROL IKE ,XAPIΛAOY TPIKOYΠH 1 ΠEIPAIAΣ (υπεύθυνος ΒΛΑΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ) ,ενώ είχε δοθεί με το προηγούμενο δελτίο παύση εργασιών για συγκεκριμένο τρόπο που κρίνεται άκρως ακατάλληλος για την εκτέλεση  εντός της δεξαμενής φορτίου εργασιών  υδροβολής (χωρίς να υπάρχουν σκαλωσιές , όπως προβλέπεται , αλλά έχοντας γεμίσει με νερό τον κλειστό χώρο , εργάζονταν πάνω σε μια πρόχειρη σχεδία, με κίνδυνο για πρόκληση σοβαρού ατυχήματος σε βάρος της ζωής των εργαζομένων) , οι εργασίες συνεχίζονταν κανονικά με τον ίδιο τρόπο.

Τεράστιες ευθύνες έχει και ο Τεχνικός Ασφαλείας του πλοίου που με την ανοχή του εκτελούνταν εργασίες, ενώ υπήρχε παύση εργασιών για όλα όσα αναφέρονται παραπάνω.

Ζητάμε την παρέμβασή σας για να σταματήσουν οι εργασίες , να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν πλήρως για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων και ταυτόχρονα καταστρατηγούν  το νόμο , αρνούμενοι να συμμορφωθούν στις κυρώσεις που τους επιβάλλονται για τις σοβαρές παραβάσεις τους .

Μας δημιουργείται ένα τεράστιο ερωτηματικό. Πως γίνεται να υπάρχουν τόσο σοβαρές παραβάσεις  και απο τις επιχειρήσεις να μην λαμβάνονται σοβαρά οι υποδείξεις του ΚΕΠΕΚ, του Λιμεναρχείου Περάματος και  οι παρεμβάσεις των Σωματείων.

Με τίνος  τις πλάτες,  εργολάβοι και εφοπλιστής γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις συστάσεις των ελεκτικών και λιμενικών αρχών βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων;;;;

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία

Την Τετάρτη 22/3/23 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για να εκτιμήσει...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Οικοδόμων Χανίων: 27 Μάρτη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φορείς του νομού μας   την Δευτέρα...

Σωματεία Χανίων : Ζήτω ο Αγώνας των Εργατών της Γαλλίας

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Ν. Χανίων εκφράζουν την Αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας...