Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. :26 Νοέμβρη Απεργούμε και Απαιτούμε

image_pdfimage_print

Η κυβέρνηση, εν μέσω της φονικής πανδημίας ρίχνει τις χαριστικές βολές στην Εργατική Τάξη της χώρας με  μια σειρά από αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα,  φέρνοντας  ένα ακόμη νομοσχέδιο για διαβούλευση και ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων.  Σε αυτή την πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι,  παρατηρούμε την κυβέρνηση ως εργαλείο του Κεφαλαίου και της Ολιγαρχίας να ρίχνει στο καναβάτσο την Εργατική Τάξη στοχεύοντας στην δημιουργία μιας φτωχοποιημένης κοινωνίας και μιας  δουλοπαροικίας όπου όλοι θα είναι φιμωμένοι χωρίς δικαίωμα να αγωνίζονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Μια Κυβέρνηση που ενώ από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε την στήριξη από την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών αλλά και τον χρόνο να αντιδράσει, δεν στήριξε το Δημόσιο σύστημα υγείας προσλαμβάνοντας το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στοίβαξε 27 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία, δεν πήρε μέτρα για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και δεν προχώρησε σε μαζικά τεστ στους χώρους εργασίας, ιδρύματα και δομές μεταναστών, ενώ με σημαία το σλόγκαν της «ατομικής ευθύνης», ρίχνει το φταίξιμο στον Λαό που παλεύει για την επιβίωση του με τις απολύσεις και την ανεργία να καλπάζουν και με σημαντικές απώλειες σε εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

 Η πολιτική της Κυβέρνησης, μια ξεκάθαρα συνειδητή επιλογή για τα συμφέροντα των τουριστικών επιχειρήσεων και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, είναι υπεύθυνη για την ανεξέλεγκτη διασπορά της πανδημίας, την κατάρρευση του συστήματος υγείας και τον θάνατο χιλιάδων  συνανθρώπων μας.

Το καταστροφικό πλάνο της Κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ την οδηγεί στην απαξίωση και στο κλείσιμο. Πρόκειται να δημοσιοποιηθούν οι  διαγωνισμοί πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας χωρίς να διασφαλίζονται η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ενώ παράλληλα η οικονομική κατάσταση της εταιρίας είναι τραγική. Η Κυβέρνηση αδυνατεί να στηρίξει ακόμη και  το δικό της ειδεχθές και καταστροφικό πλάνο της δήθεν εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ.

Οριοθέτησε και θέσπισε με αυθαίρετο και εντελώς μπακάλικο τρόπο  εξαρχής  το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της εταιρίας για ένα χρόνο λειτουργίας στα 35 εκατομμύρια όταν τα πραγματικά στοιχεία μιλούσαν για σχεδόν διπλάσιο ποσό. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπηρεσιακοί παράγοντες παρακράτησαν 3,5 εκατομμύρια με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και να στραγγαλίζουν οικονομικά την εταιρία.

Άγνωστο είναι αν θα καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων καθώς και αν θα μπορέσει η εταιρία να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της για τον Μήνα Δεκέμβριο.

Εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Να διασφαλιστεί η ενιαία συνέχεια της ΛΑΡΚΟ και να χρηματοδοτηθεί άμεσα
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα
  • Να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις όλων των εργαζομένων σύμφωνα με τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις
  • Να διασφαλιστεί η καταβολή και του τελευταίου ευρώ που προκύπτει από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Είναι ο κόπος των εργαζομένων, δεν τον διαπραγματευόμαστε, δεν τον χαρίζουμε. 
  • Να δοθούν όλα τα δώρα και τα επιδόματα που κόπηκαν το τελευταίο διάστημα.
  • Να επιστραφεί άμεσα, εφάπαξ και με αναδρομική ισχύ, το ποσό της επιπλέον του νόμου περικοπής που έγινε στην μισθοδοσία μας

 

Εργαζόμενοι στη Χώρα απεργούμε και απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει τον Μεσαίωνα στην Εργατική Τάξη της Χώρας, με κατάργηση του 8ωρου, θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής απασχόλησης, θέσπιση του ποσού των 200 ευρώ ως μισθό, κατάργηση των Σωματείων και του Συνδικαλισμού
  • Να παγώσουν οι υποχρεώσεις, ειδικά τώρα εν μέσω πανδημίας, ώστε να σταματήσει η συσσώρευση χρεών στις εργατικές οικογένειες
  • Να καταργηθεί ο πτωχευτικός κώδικας που ψήφισε η Κυβέρνηση με σκοπό την αρπαγή των σπιτιών για λογαριασμό συγκεκριμένων Funds της Ολιγαρχίας
  • Να γίνει κούρεμα των υποχρεώσεων και των στεγαστικών δανείων.

Στις 26 Νοεμβρίου 2020 οι εργαζόμενοι στην  ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που

έχουν προκηρύξει τα δευτεροβάθμια όργανα  Ο.Μ.Ε. και ΕΚΑ.

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας συνεχίζουμε να σπάμε τη φίμωση.

Φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή και ζωή.

Όλοι και όλες στην απεργία.

                                                 

Comments are closed.