Συνδικαλιστική Σύσκεψη 5 Οκτώβρη – Μεγάλη, Μαζική, Μαχητική, Ζωντανή Σύσκεψη για την Οργάνωση της Πάλης(VIDEO-ΦΩΤΟ)

0
image_pdfimage_print

 Συνδικαλιστική Σύσκεψη 5 Οκτώβρη –

Μεγάλη, Μαζική, Μαχητική, Ζωντανή Σύσκεψη Για Την Οργάνωση Της Πάλης

Στις 5 Οκτώβρη, με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ μια μεγάλη, μαχητική και αποφασιστική σύσκεψη πάνω από 200 Συνδικαλιστικών οργανώσεων  για την κλιμάκωσης της πάλης και τον συντονισμό της κοινής δράσης των εργαζομένων.

Μια σύσκεψη ανάσα αγωνιστικής ανάτασης και μαζικοποίησης του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο (με τα αναγκαία μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας) όλοι οι συμμετέχοντες συζήτησαν, πρότειναν και συμφώνησαν στην ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για διεκδίκηση ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, πληρωμένες υπερωρίες, προστασία της συνδικαλιστικής δράσης κ.ά.

Οι ομιλητές, με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις τους, κατέθεσαν ένα πλούσιο, αγωνιστικό και μαχητικό πλαίσιο δράσης με Γενικές Συνελεύσεις, συνεδριάσεις ΔΣ, ενημερώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο κάθε κλάδος μαζί με τις παραπάνω διεκδικήσεις και τα ζητήματα του κάθε χώρου θα αναπτύσσει δράση και πρωτοβουλίες.

Όλες οι δραστηριότητες και οι πρωτοβουλίες να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση  συλλαλητηρίου των συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις και προετοιμασία μαζικής πανεργατικής απεργίας το επόμενο διάστημα.

Στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και εξοπλισμό των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων το ΠΑΜΕ δημοσιεύει σήμερα την Εισήγηση της Σύσκεψης και θα συνεχίσει καθημερινά με την δημοσίευση όλων των παρεμβάσεων και ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην σύσκεψη.

Φωτογραφίες της σύσκεψης εδώ https://flic.kr/s/aHsmWV8k1B

Εισήγηση Γιάννη Τασιούλα

https://youtu.be/lxiRFcep3_M

Το κείμενο της Εισήγησης εδώ (https://pamehellas.gr/eisigisi-sti-syskepsi-ergatikon-kentron-omospondion-syndikaton-sto-gipedo-sportingk )

Πιο συγκεκριμένα, τον λόγο πήραν στη σύσκεψη κατά σειρά οι εξής:

Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής.

Νίκος Ξυδάκης, πρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκαπιδεύσης Βύρωνα – Παγκρατίου – Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη».

Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) (εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία).

Ειρήνη Μπεκιάρη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «Μέλλον».

Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ.

Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΟΣΙΚΑ).

 

Share.

Comments are closed.