Πέμπτη, Μάιος 23

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων : Η PRAKSIS πετάει στο δρόμο εργαζόμενους και προσφυγόπουλα

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι,

Στις 29 Νοέμβρη η ΜΚΟ PRAKSIS με μία λιτή ανακοίνωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους στις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων ότι προχωράει σε ανάκληση λειτουργίας των δομών σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη από 1/1/2019.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αλλά και στις επισκέψεις των στελεχών της PRAKSIS στις δομές φιλοξενίας δεν δόθηκε καμία απάντηση σε σχέση με τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, από τη μια την αποκατάσταση των παιδιών και από την άλλη τη καταβολή των δεδουλευμένων από τον Σεπτέμβριο και μετά. Φυσικά ούτε λόγος δεν έγινε για την κάλυψη των χαμένων θέσεων εργασίας.

Η PRAKSIS από τη πρώτη στιγμή έως το τέλος συντάχθηκε με το Υπουργείο, βάζοντας στην άκρη παιδιά και εργαζόμενους. Όλο αυτό το διάστημα αρνείται πεισματικά παρά τις πιέσεις των εργαζομένων και του Σωματείου να δημοσιοποιήσει τα προβλήματα των δομών επιλέγοντας συνειδητά να μην έρθει σε ρήξη με το Υπουργείο. Επιβεβαιώνει την εκτίμηση που είχαμε κάνει στο παρελθόν, ότι για αυτούς εργαζόμενοι και μετανάστες είναι μια καλή ευκαιρία για χρηματοδοτήσεις και τίποτα παραπάνω από αριθμούς στο χαρτί. Έτσι λοιπόν με μεγάλη ευκολία πετάει στο δρόμο περισσότερους από 150 εργαζόμενους, ενώ δεν λέει κουβέντα για το που θα σταλούν περισσότερα από 140 παιδιά.

Καλούμε τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε μαζικές καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει έγγραφη δέσμευση από τη μεριά της εργοδοσίας ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων μας. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως αν κλείσουν οι ξενώνες και δεν έχουν εξοφληθεί οι εργαζόμενοι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι για πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι και να διακυβευθεί η ίδια η καταβολή των δεδουλευμένων.

Μόνη λύση η συσπείρωση γύρω από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και την Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στις ΜΚΟ

Κανένας να μην μείνει μόνος του

Όπλο στα χέρια μας η ενότητα και ο αγώνας μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας

Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους μέσα από το σωματείο σε συναδέλφους που λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους.

Δίνουμε δυναμική απάντηση την Τετάρτη 12/12, στις 13:00 κάτω από τα κεντρικά γραφεία της PRAKSIS (Στουρνάρη 57, Αθήνα).

Όλοι μαζί ενωμένοι να απαιτήσουμε :

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και ασφαλούς πλαισίου για τα παιδιά

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΚΟ

Comments are closed.