Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Στήριξη στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Δηλώνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους εργάτες της Γαλλίας, όπου αυτές τις ώρες πραγματοποιούνται τεράστιες, μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη και με την προϋπόθεση 43 χρόνων εργασίας για εξασφάλιση πλήρους σύνταξης. Μια προσπάθεια που συνιστά ευθεία επίθεση στο ίδιο το δικαίωμα στη σύνταξη, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστούν η «απογείωση» της υποαπασχόλησης και των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης, η έκθεση των εργαζομένων όλων των κλάδων σε όλο και πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση κ.ο.κ.

Η κυβέρνηση Μακρόν στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις και  να περάσει τον αντιδραστικό νόμο, κήρυξε απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο του Παρισιού, επιτίθεται με βία, κλιμακώνει την καταστολή.

Όλα αυτά όμως δεν κάμπτουν το αγωνιστικό φρόνημα και χιλιάδες κατέβηκαν ξανά σήμερα σε απεργίες σε μια σειρά κλάδους, σε μπλόκα στους δρόμους και μαζικές διαδηλώσεις που θα συνεχίζονται καθημερινά μέχρι τη γενική απεργία της Πέμπτης 23 Μάρτη.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

VICTOIRE POUR LES TRAVAILLEURS DE FRANCE

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

 Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι του...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 18 Ιούνη Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, 10:00πμ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Η Αλληλεγγύη μας να γίνει...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας Όλοι και όλες την Τρίτη 18/6/2024 στις 10.00...