Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Στήριξη στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Δηλώνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους εργάτες της Γαλλίας, όπου αυτές τις ώρες πραγματοποιούνται τεράστιες, μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη και με την προϋπόθεση 43 χρόνων εργασίας για εξασφάλιση πλήρους σύνταξης. Μια προσπάθεια που συνιστά ευθεία επίθεση στο ίδιο το δικαίωμα στη σύνταξη, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστούν η «απογείωση» της υποαπασχόλησης και των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης, η έκθεση των εργαζομένων όλων των κλάδων σε όλο και πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση κ.ο.κ.

Η κυβέρνηση Μακρόν στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις και  να περάσει τον αντιδραστικό νόμο, κήρυξε απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο του Παρισιού, επιτίθεται με βία, κλιμακώνει την καταστολή.

Όλα αυτά όμως δεν κάμπτουν το αγωνιστικό φρόνημα και χιλιάδες κατέβηκαν ξανά σήμερα σε απεργίες σε μια σειρά κλάδους, σε μπλόκα στους δρόμους και μαζικές διαδηλώσεις που θα συνεχίζονται καθημερινά μέχρι τη γενική απεργία της Πέμπτης 23 Μάρτη.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

VICTOIRE POUR LES TRAVAILLEURS DE FRANCE

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου – Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Προχωράμε πιο αποφασιστικά με νέα 24ωρη απεργία στις 31 Μάη

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που εργάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις αποφάσεις...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λθ:  Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Το Σωματείο εκφράζει την θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του 47χρονου εργάτη...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Για το εργοδοτικό έγκλημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και...