Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Ψήφισμα για δίωξη

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο λαό και την νεολαία την πρωτοφανή δίωξη του Δημήτρη Ανθούση, μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά,  που παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμοποιείται για κοινωφελείς σκοπούς, λόγω της αφισοκόλλησης που πραγματοποιήθηκε για το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Η πρωτοφανής παραπομπή σε δίκη, έγινε μετά από  μήνυση που κατέθεσε «αγανακτισμένος» πολίτης, απέναντι του που τυπικά είχε δηλωθεί σαν υπεύθυνος στο ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ στην αίτηση παραχώρησης του χώρου για το 47ο Φεστιβάλ. Ο συγκεκριμένος «αγανακτισμένος» έχει στήσει μια άνευ προηγούμενου βιομηχανία μηνύσεων απέναντι στην προπαγάνδιση πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη των Χανίων.

Οι μηνύσεις που πέφτουν βροχή από τον συγκεκριμένο πολίτη θυμίζει άλλες εποχές. Με μεθόδους στοχοποιεί στελέχη κομμάτων, οργανώσεων, με στόχο να τιμωρηθούν πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που προπαγανδίζουν πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά.

Η ιδία η παραπομπή σε δίκη εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου  είναι πολιτική  και  έρχεται σε μια περίοδο που οξύνεται η καταστολή των εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων , εντείνεται η παρεμπόδιση της πολιτικής δράσης και κατ’επεκταση  της ελεύθερης διακινήσεις ιδεών .

Απαιτούμε την απαλλαγή του Δημήτρη Ανθούση από κάθε κατηγορία.

Καλούμε κάθε φορέα της πόλης οργάνωση να πάρει θέση ,να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια παρεμπόδισης της πολιτικής δράσης».

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση 4 Μάρτη στο Εφετείο Αθήνας

ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ  Η ΟΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας, σε μαζική συγκέντρωση...

Εργατικό Κέντρο – ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ – Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ – ΝΤ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ  ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ...

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης: 3 Μάρτη Όλοι στην αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ...